Tablou de Marc Chagall, vândut cu 4,18 milioane de dolari

Un tablou al artistului modernist Marc Chagall a devenit cea mai scumpă pictură contemporană occidentală tranzacţionată în Asia, după ce a fost vândută cu 4,18 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii ce a fost organizată la Hong Kong.

613 afișări
Imaginea articolului Tablou de Marc Chagall, vândut cu 4,18 milioane de dolari

Tablou de Marc Chagall, vândut cu 4,18 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Casa de licitaţii Seoul Auction a vândut tabloul "Bestiaire et Musique", realizat de Marc Chagall în 1969, unui cumpărător asiatic a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Preţul de vânzare, considerat destul de ridicat pentru Asia, este însă relativ modest în comparaţie cu sumele vehiculate pentru achiziţionarea capodoperelor maeştrilor impresionişti în cadrul licitaţiilor organizate la Londra şi la New York.

Tabloul "Bestiaire et Musique" de Marc Chagall prezintă o mireasă şi un lăutar dansând în cer, noaptea, înconjuraţi de artişti de circ şi de animale.

La licitaţia bianuală organizată la Hong Kong de casa Seoul Auction, considerată un barometru pentru piaţa asiatică a obiectelor de artă, au fost expuse tablouri, bijuterii, vinuri şi ceasuri de colecţie, valorând în total peste 200 de milioane de dolari.

Marc Chagall (7 iulie 1887-28 martie 1985) este unul dintre cei mai renumiţi artişti străini care s-au mutat în Franţa în secolul al XX-lea alături de Pablo Picasso. Stilul său, fără a aparţine vreunei şcoli de pictură, prezintă caracteristici inspirate din curentele suprarealist şi neoprimitivism. Inspirată din tradiţiie evreieşti şi din folclorul bielorus, opera sa îşi construieşte propria simbolistică, în jurul vieţii intime a artistului. Marc Chagall a experimentat pictura pe pânză, pe vitralii şi pe suprafeţe emailate, fiind interesat şi de domeniul poeziei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici