Tabloul "Nud" de Nicolae Tonitza, scos la licitaţie

Un tablou de Nicolae Tonitza, intitulat "Nud" şi realizat în ulei pe pânză, evaluat la suma de 366.000 - 367.000 de lei, va fi scos la vânzare, duminică, în cadrul licitaţiei Casei Goldart.

418 afișări
Imaginea articolului Tabloul "Nud" de Nicolae Tonitza, scos la licitaţie

Tabloul "Nud" de Nicolae Tonitza, scos la licitaţie (Imagine: www.goldart.ro)

Potrivit casei de licitaţii, tot în şedinţa de duminică, colecţionarii vor putea achiziţiona şi o lucrare de Nicolae Grigorescu, "Ciobănaş", estimată la preţul de 143.000 - 144.000 de lei.

Tabloul este realizat în ulei-lemn, fiind autentificat de Sion, Steriadi şi Verona în 1926. Autentificarea a fost confirmată de Remus Niculescu.

La licitaţie vor mai fi scoase şi alte lucrări semnate de nume mari ale artei plastice româneşti, precum Corneliu Baba, Iser, Steriadi, Musceleanu, Ressu sau contemporanii Vasile Grigore, Alma Redlinger şi Mircea Roman.

Citeşte şi:

Sculptură de Brâncuşi, vândută pentru 29 de milioane de euro

Tabloul "Car cu boi", de Nicolae Grigorescu, scos la licitaţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici