Teatrul de Comedie a obţinut trei premii la JoakimInterFest din Serbia

Spectacolul "Revizorul" al Teatrului de Comedie a obţinut premiile pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie şi cel mai bun actor, decernate în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru JoakimInterFest din Serbia, informează teatrul.

2 afișări
Imaginea articolului Teatrul de Comedie a obţinut trei premii la JoakimInterFest din Serbia

Teatrul de Comedie a obţinut trei premii la JoakimInterFest din Serbia

Spectacolul "Revizorul" a fost desemnat cel mai bun spectacol din festival, în timp ce Horaţiu Mălăele a luat trofeul pentru cea mai bună regie, iar George Mihăiţă a fost premiat la secţiunea cel mai bun actor. Astfel, Teatrul de Comedie a plecat acasă cu trei dintre cele cinci premii decernate de organizatorii festivalului, Teatrul "Joakim Vujić" din Kragujevac.

Juriul internaţional al festivalului a fost alcătuit din teatrologul sârb Dragana Boskovic, scenografa elenă Chryssa Mantaka, regizorul şi profesorul slovac Ljuboslav Majera, scriitorul şi criticul de teatru Mircea Gitulescu, şi actorul sârb Ivan Klemenc.

"Revizorul" de N.V. Gogol a fost pus în scenă de Teatrul de Comedie în 8 octombrie.

La JoakimInterFest au participat, în perioada 11-15 octombrie, Teatrul Naţional - Bania Luka, Teatrul Naţional din Subotica, Teatrul Naţional Mostar, Teatrul BITEF, Teatrul “Joakim Vujic”, Teatrul Hala de Beton şi Teatrul Dobrica Milutinovic, toate din Serbia. De asemenea, au prezentat spectacole în festival şi Teatrul pentru tineret din Rusia, Teatrul Mosaic din Spania, Teatrul de Cameră Slovac, Teatrul Nuck – Anton Panov din Macedonia şi Teatrul “Al. Davila” - Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici