Teatrul Naţional din Timişoara devine capitala europeană a teatrelor publice din Europa

Naţionalul timişorean găzduieşte, în perioada 9 - 12 noiembrie, Conferinţa Internaţională a Convenţiei Teatrale Europene şi peste 80 de reprezentanţi ai celor 59 de teatre membre din peste 35 de ţări au confirmat prezenţa la evenimentul teatral.

63 afișări
Imaginea articolului Teatrul Naţional din Timişoara devine capitala europeană a teatrelor publice din Europa

Teatrul Naţional din Timişoara devine capitala europeană a teatrelor publice din Europa

Convenţia Teatrală Europeană – ETC – a fost creată în 1988 cu scopul de a promova circulaţia europeană a spectacolelor de teatru, a conceptelor teatrale şi a patrimoniului spectacologic şi lingvistic din ţările membre.

„Share”, titlul acestei ediţii a Conferinţei Internaţionale de Teatru, împărtăşeşte principiile Teatrului Naţional din Timişoara privind cercetarea noilor realităţi europene, dialogul şi colaborarea, definindu-se ca purtătoare a mesajului profesionalismului, schimbului de idei şi de experienţe şi, în ultimă instanţă, ca purtătoare a mesajului democratic şi umanist.

Teatrul Naţional din Timişoara este membru al Convenţiei Teatrale Europene din anul 2010, această ediţie a Conferinţei Internaţionale fiind a doua pe care o organizează, la şapte ani după prima întâlnire europeană a teatrelor din Europa la Timişoara.

La Conferinţa Internaţională de Teatru de la Timişoara, membrii Convenţiei Teatrale Europene vor analiza parcursul teatrelor publice din Europa şi vor reflecta asupra felului în care noile realităţi istorice, politice sociale şi culturale provoacă unitatea teatrală europeană şi, nu în ultimul rând, vor dezvolta formule prin care teatrele membre să îşi poată acorda particularităţile de funcţionare într-o serie cât mai extinsă de proiecte comune şi colaborări, de participări în programele europene iniţiate şi gestionate de ETC.

De asemenea, reprezentanţii celor 35 de teatre europene vor fi alături de spectatorii din Timişoara la trei spectacole ale Teatrului Naţional: „Exod”, regia Oskaras Koršunovas – joi, 9.11, ora 19, la Sala Mare, „Vocile oraşului” – Central Park, coregrafia Pál Frenak – vineri, 10.11, ora 19, la Sala 2 şi „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” în regia lui Radu Iacoban – sâmbătă, 11.11, ora 19, la Sala Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici