"The Hurt Locker", câştigătorul premiului Gotham pentru cel mai bun film - VIDEO

"The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, un film despre o unitate de soldaţi americani care dezamorsează bombe în Irak, a fost marele câştigător la cea de-a 19-a ediţie a Gotham Independent Film Awards, obţinând trei dintre prestigioasele distincţii acordate de cinematografia americană independentă.

25 afișări
Imaginea articolului "The Hurt Locker", câştigătorul premiului Gotham pentru cel mai bun film - VIDEO

"The Hurt Locker", câştigătorul premiului Gotham pentru cel mai bun film

Potrivit Reuters, drama "The Hurt Locker" a obţinut premiul pentru cel mai bun film, premiul pentru cel mai bun colectiv de actori (Jeremy Renner, Anthony Mackie, Ralph Fiennes şi Guy Pearce), iar regizoarea peliculei, Kathryn Bigelow, a primit un premiu special.

Premiul pentru cel mai bun documentar a fost decernat filmului "Food, Inc.", de Robert Kenner, care prezintă pericolele şi schimbările din industria alimentară din Statele Unite ale Americii, dominată de marile corporaţii. Acest film, care condamnă efectele negative ale acestei industrii asupra sănătăţii publice, asupra mediului înconjurător şi care militează pentru drepturile animalelor, a fost reţinut pe lista scurtă a propunerilor pentru premiul Oscar pentru cel mai bun documentar în 2010.

Premiul pentru cel mai bun debut a revenit actriţei chiliene Catalina Saavedra, pentru rolul din "The Maid", un film despre emoţiile şi sentimentele unei menajere care lucrează pentru o familie aristocrată din Chile.

Robert Siegel a fost desemnat câştigătorul categoriei "cel mai bun regizor debutant", pentru filmul său "Big Fan", iar pelicula "You Wont Miss Me" a primit trofeul pentru cel mai bun film care nu rulează într-un cinematograf din apropiere.

Premiile Gotham sunt decernate anual de Independent Feature Project, o organizaţie nonprofit fondată în 1979, care sprijină realizatorii de film independenţi. Premiile pot oferi fanilor indicaţii despre cele mai bune filme independente care s-ar putea afirma în sezonul de premii de la Hollywood, care s-a deschis săptămâna aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici