Thompson: Libertatea presei, fie că e simbolizată de stiloul sau microfonul reporterului, e sub asediu

Libertatea presei, fie că e simbolizată de stiloul, camera sau microfonul reporterului, "este sub asediu", afirmă însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, într-o declaraţie de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei.

110 afișări
Imaginea articolului Thompson: Libertatea presei, fie că e simbolizată de stiloul sau microfonul reporterului, e sub asediu

Thompson: Libertatea presei, fie că e simbolizată de stiloul sau microfonul reporterului, e sub asediu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Duminică, 3 mai, sărbătorim Ziua Internaţională a Libertăţii Presei. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat această zi pentru sărbătorirea libertăţii presei şi apărarea independenţei jurnaliştilor. De asemenea, e o zi în care îi comemorăm pe cei care şi-au pierdut viaţa, făcându-şi datoria de reporter", se arată în declaraţia lui Dean Thompson de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei.

Jurnalismul poate fi periculos, menţionează Thompson, care arată că, în 2014, cel puţin 60 de jurnalişti au fost omorâţi şi mulţi alţii răniţi, hărţuiţi, arestaţi sau ameninţaţi.

"Au fost ucişi în timp ce îşi exercitau profesia sau asigurându-se că transmit publicului informaţii despre situaţii dificile sau periculoase. Trebuie să aplaudăm hotărârea jurnaliştilor de a descoperi adevărul indiferent de mărimea pericolelor la care se expun, indiferent de câte eforturi se fac pentru a-i reduce la tăcere", adaugă el.

"Libertatea presei, fie că e simbolizată de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu. Împreună, trebuie să facem toate eforturile pentru a asigura libertatea presei, libertatea de expresie şi să reiterăm promisiunea noastră de a lupta pentru democraţie şi libertate", se mai arată în mesajul lui Dean Thompson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici