Thomson Reuters vrea să desfiinţeze 4.500 de posturi din divizia sa financiară

Grupul de media Thomson Reuters vrea să desfiinţeze 4.500 de posturi din divizia sa financiară, până în 2014, potrivit raportului financiar trimestrial prezentat marţi.

91 afișări
Imaginea articolului Thomson Reuters vrea să desfiinţeze 4.500 de posturi din divizia sa financiară

Thomson Reuters vrea să desfiinţeze 4.500 de posturi din divizia sa financiară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Thomson Reuters a anunţat în februarie restructurarea, până la sfârşitul anului, a 2.500 de posturi din divizia sa "Finanţe şi Riscuri", care se ocupă de informaţiile cu specific financiar pe care le difuzează pe monitoare în bănci şi în burse de mărfuri.

Directorul general al grupului, James Smith, a subliniat că Thomson Reuters se aşteaptă încă "la condiţii dificile în următoarele trimestre, mai ales în cele mai mari bănci mondiale", importanţi clienţi care încearcă să facă economii.

Thomson Reuters, care are circa 60.000 de salariaţi, a indicat, de altfel, marţi că vrea "să accelereze" propriile reduceri de costuri, mai ales în divizia sa financiară, după rezultatele proaste obţinute în trimestrul al treilea al acestui an.

Potrivit raportului, beneficiul net trimestrial a scăzut cu 39%, la 271 de milioane de dolari, iar cifra de afaceri, cu 3%, la 3,1 miliarde de dolari.

La începutul lui octombrie, agenţia de presă Reuters a anunţat că vrea să facă restructurări, o sursă apropiată grupului vorbind atunci de 5% din totalul angajaţilor la nivel mondial.

Reuters News, concurent al Agence France-Presse, are peste 2.800 de jurnalişti, potrivit celui mai recent raport anual al companiei mamă, grupul americano-canadian de presă Thomson Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici