Tot mai puţini oameni merg la film. Însă operatorii de cinematografe speră că „Dune II” îi va salva

Operatorii de cinematografe aflaţi în dificultate speră că Dune: Partea a doua, filmul care a avut premiera în acest weekend cu Timothée Chalamet şi Zendaya în rolurile principale, va revigora box office-ul american după un sezon de sărbători lipsit de strălucire şi un început de an mizerabil.

3374 afișări
Imaginea articolului Tot mai puţini oameni merg la film. Însă operatorii de cinematografe speră că „Dune II” îi va salva

Proprietarii de cinematografe din SUA au avut de suferit din cauza unei scăderi de 18% a încasărilor până acum în 2024, iar grevele de anul trecut de la Hollywood sunt aşteptate să ducă la o listă mai slabă de filme şi la vânzări mai mici de bilete. Acţiunile lanţului de cinematografe AMC Entertainment au scăzut cu aproape 8% în această săptămână, în parte din cauza impactului grevelor, notează Financial Times.

Un parcurs bun pentru Dune 2, care este aşteptat să aducă încasări între 70 şi 90 de milioane de dolari în acest weekend, ar oferi un impuls atât de necesar.

Warner Bros Discovery, care a produs filmul de 190 de milioane de dolari alături de Legendary Entertainment, are nevoie de Dune să aibă performanţe bune. În ciuda faptului că a avut un succes uriaş anul trecut cu Barbie, care a avut încasări de 1,4 miliarde de dolari, studioul Warner Bros a fost, de asemenea, împovărat de o serie de dezamăgiri. Două dintre filmele sale cu supereroi DC Comics, The Flash şi Aquaman, au eşuat.

La fel ca şi alte companii de divertisment tradiţionale, Warner se confruntă cu un declin accentuat al activităţii sale, în mare parte din cauză că tot mai multe persoane preferă platformele de streaming, în dauna cinematografelor.

Dune 2 este continuarea adaptării seriei de romane ştiinţifico-fantastice „Dune”, scrise de Frank Herbert.

Filmul este regizat de Denis Villeneuve, iar din distribuţie fac parte Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Florence Pugh, Austin Butler, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Hans Zimmer şi Souheila Yacoub.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici