Tranzacţie de 1 miliard de dolari. Un gigant media cumpără 22% din editura care publică "Urzeala Tronurilor", iar aceasta ajunge la o valoare de piaţă de peste 3,5 mld

Bertelsmann îşi va majora participaţia pe care o deţine la editura Penguin Random House care publică, între altele, "Urzeala Tronurilor", cu 22%. Firma germană ajunge astfel la un procent de 75%, într-o înţelegere cu grupul britanic media Pearson, în valoare de un miliard de dolari, potrivit Hollywood Reporter.

585 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie de 1 miliard de dolari. Un gigant media cumpără 22% din editura care publică "Urzeala Tronurilor", iar aceasta ajunge la o valoare de piaţă de peste 3,5 mld

Tranzacţie de 1 miliard dolari. Un gigant media cumpără 22% din editura care publică "Urzeala Tronurilor", iar aceasta ajunge la o valoare de piaţă de peste 3,5 mld

Compania britanică media Pearson, celălalt acţionar al grupului editorial, va rămâne cu o participaţie de 25% din Penguin Random House, în urma înţelegerii care este aşteptată să se finalizeze în septembrie şi aşteaptă aprobarea autorităţilor.

Acordul, prezentat marţi, stabileşte o valoare de piaţă a editurii de 3,55 miliarde de dolari. Pearson va obţine aproape un miliard de dolari din vânzare, dintre care 382 de milioane vor fi folosite într-un program de recumpărare de active.

În urma finalizării acrodului, Pearson nu va mai avea voie să vândă participaţia de 25% timp de 18 luni, iar Bertelsmann va fi prima companie care va avea dreptul de a se oferi să cumpere în cazul în care firma decide să vândă.

Bertelsmann deţine o participaţie de 75% din RTL Group, compania de televiziune care controlează FremantleMedia şi care deţine controlul total asupra editurii revistei Gruner + Jahr.

Markus Dohle, director Bertelsmann, va rămâne director general al Penguin Random House, poziţie pe care o deţine din 2013, de când compania a fost înfiinţată. Cu participaţia de 75%, Bertelsmann va putea numi preşedintele comisiei de directori din cadrul grupului editorial.

Penguin Random House a fost creată în 2013 ca urmare a fuziunii editurii americane cu cea britanică. Penguin Random House este formată din 250 de edituri individuale de pe cinci continente. Compania publică peste 15.000 de titluri noi în fiecare an. Între acestea, "50 de umbre ale lui Grey" şi "Urzeala Tronurilor".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici