Trump şi admiraţia lui pentru Hitler, dezvăluită într-o carte: are o slăbiciune pentru dictatori

O carte care urmează să apară, „Întoarcerea marilor puteri”, scrisă de prezentatorul CNN Jim Sciutto, arată că, pe când era preşedinte SUA, Donald Trump şi-a exprimat admiraţia pentru Adolf Hitler în mai multe rânduri, susţinând că Führer-ul a făcut şi „câteva lucruri bune”.

723 afișări
Imaginea articolului Trump şi admiraţia lui pentru Hitler, dezvăluită într-o carte: are o slăbiciune pentru dictatori

O svastică lângă chipul lui Donald Trump atârnă în Atlanta, Georgia

Admiraţia lui Trump pentru Hitler primeşte confirmare într-o nouă carte, „Întoarcerea marilor puteri”, scrisă de prezentatorul CNN Jim Sciutto, în care unii dintre foştii colaboratori ai magnatului fac o serie de declaraţii pe această temă. În special, Trump a apreciat „managementul economiei” al lui Hitler şi „stăpânirea lui asupra generalilor săi”.

Admiraţia fostului preşedinte pentru autocraţi şi dictatori a fost semnalată în trecut, dar comentariile lui Trump relatate în cartea lui Sciutto oferă noi informaţii. John Kelly (şeful de cabinet al Casei Albe sub Trump din 2017 până în 2019) şi John Bolton, consilier pentru securitate naţională din aprilie 2018 până în septembrie 2019, au dezvăluit noi detalii reporterului CNN.

 

Potrivit lui Kelly, admiraţia lui Trump pentru Hitler a depăşit politicile economice ale liderului german. Trump şi-a exprimat şi admiraţia pentru loialitatea pe care oficialii nazişti de rang înalt au arătat-o ​​faţă de dictator. Fostul preşedinte american s-a plâns că Hitler, aşa cum a spus Kelly, a reuşit să-şi păstreze ofiţerii superiori „loiali”, în timp ce el nu a putut să facă acest lucru.

„M-a întrebat despre probleme de loialitate şi cum, când i-am subliniat că generalii germani ca grup nu i-au fost loiali şi că de fapt au încercat să-l asasineze de câteva ori, el nu ştia asta” îşi aminteşte John Kelly. „Când ne-a ales, a crezut cu adevărat că vom fi loiali şi vom face tot ce şi-a dorit”, a mai spus Kelly.

Când a fost rugat să răspundă la acuzaţiile foştilor oficiali ai administraţiei Trump, purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, nu a comentat, dar a spus: „John Kelly şi John Bolton s-au încurcat complet... şi suferă de un caz grav sindrom de deranjament de „Trump”. Ei trebuie să caute ajutor pentru că ura le consumă vieţile goale”.

Fostul şef de cabinet al Casei Albe ar fi încercat să obiecteze că „nimic bun nu se poate spune despre Hitler”, deranjat de faptul că Trump nu a luat în considerare Holocaustul şi nici moartea a 400.000 de soldaţi americani în ultimul conflict mondial. 

Foştii consilieri ai lui Trump spun că el l-ar lăuda mereu pe preşedintele rus Vladimir Putin. Bolton şi-a amintit un comentariu al lui Trump în timpul summitului NATO din 2018. După întâlniri uneori tensionate cu liderii NATO, Trump a spus că întâlnirea sa cu Putin, liderul adversarului marii puteri al Americii, „ar putea fi cea mai uşoară pentru toată lumea. Cine şi-ar fi imaginat asta?”.

„Teoria mea de ce îi plac atât de mult dictatorii este că el este aşa”, a spus Kelly. „Trump credea în puterea charismei sale şi a diplomaţiei sale”, şi-a amintit Matthew Pottinger, consilierul adjunct al său pentru securitate naţională, care a fost implicat în întâlnirile lui Trump cu liderul nord-coreean Kim şi cu preşedintele chinez Xi.

„Avea o încredere aproape nelimitată. Acest lucru a fost adevărat atât cu Kim, cât şi cu Xi, dar şi cu aliaţii”. Trump a continuat să-i laude pe dictatori în campania sa prezidenţială din 2024.

În timpul unei conferinţe organizate de Fox News în iulie 2023, Trump a spus: „Gândeşte-te la preşedintele Xi: un om central, genial. Când spun că este genial, toată lumea spune: „Oh, este groaznic”. El gestionează 1,4 miliarde de oameni cu o mână de fier: inteligent, genial, totul perfect. Nu există nimeni ca el la Hollywood”.

Într-un interviu acordat Fox în aceeaşi lună, Trump l-a lăudat şi pe Putin, descriindu-l ca fiind mai inteligent decât preşedintele Joe Biden. „Sunt oameni inteligenţi, inclusiv francezul Macron. Aş putea să dau jos întreaga listă de oameni, inclusiv pe Putin...”, a spus Trump. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici