Turneul Internaţional Stradivarius: Alexandru Tomescu şi Adela Liculescu, concert de vioară la Biserica Neagră

Alexandru Tomescu revine într-un concert de vioară la Biserica Neagră, acompaniat de Adela Liculescu la pian, în cadrul Turneului Internaţional Stradivarius, ajuns acum la ediţia a XVI-a.

600 afișări
Imaginea articolului Turneul Internaţional Stradivarius: Alexandru Tomescu şi Adela Liculescu, concert de vioară la Biserica Neagră

Concertul de vioară al lui Alexandru Tomescu la Biserica Neagră are loc în data de 4 iulie, la ora 19.00.

„In the Mood for Love” este un program muzical de 70 de minute, care inspiră publicul la meditaţie, reflecţie şi iubire. În cadrul concertului, publicul va avea ocazia să asculte compozitori ca Jules Massenet, Fritz Kreisler, Edward Elgar, César Franck, Mircea Chiriac, Constantin Nottara şi Camille Saint-Saëns.

Adela Liculescu îl va acompania pe Alexandru Tomescu pe parcursul concertului prin muzică de pian, creând o armonie de sunete între instrumente, pe muzica compozitorilor universali şi naţionali. Aceasta a devenit cunoscută ca una dintre cele mai active pianiste ale generaţiei sale, atât în domeniul solistic, cât şi în cel al muzicii de cameră.

Prin intermediul Turneului Internaţional Stradivarius, ajuns acum la ediţia a XVI-a, Alexandru Tomescu, împreună cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, doreşte să apropie publicul tânăr de valorile muzicii. Misiunea sa este de a promova muzica de calitate, de a schimba vieţi prin cultură şi creativitate.

Anul 2023 este un an dedicat artei, creativităţii şi educaţiei.

În 2017, Alexandru Tomescu a câştigat dreptul de a cânta la vioara Stradivarius Elder-Voicu până în 2023. Când a intrat prima oară în posesia viorii Stradivarius în anul 2007, Alexandru Tomescu a promis că în cei cinci ani pe care îi are la dispoziţie, toţi români îi vor auzi sunetul acestui obiect de patrimoniu naţional. Demarând proiectul „Stradivarius Elder-Voicu: 2008 – 2012”, a participat alături de alţi muzicieni la numeroase turnee în ţară.

Biletele pentru concertul din 4 iulie vor fi puse în vânzare începând cu data de 14 iunie. Preţul unui bilet este de 50 de lei pentru toate categoriile de vârstă. Se recomandă participarea copiilor cu vârste de peste 6 ani. În seara concertului, accesul este permis începând cu ora 18.15.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici