Twitter, preluat de hackeri, joi noapte, în numele unei organizaţii iraniene

Câţiva hackeri au preluat controlul asupra Twitter, joi noaptea, în numele unei organizaţii iraniene de opoziţie, numită "Iranian Cyber Army", informează The Financial Times.

22 afișări
Imaginea articolului Twitter, preluat de hackeri, joi noapte, în numele unei organizaţii iraniene

Twitter preluat de hackeri, joi noapte, în numele unei organizaţii iraniene

Joi, 17 decembrie, mai mulţi utilizatori ai site-ului de micro-blogging Twitter au fost anunţaţi printr-un mesaj că "Iranian Cyber Army", organizaţie reprezentată printr-un steag verde - simbol al mişcării de opoziţie iraniene, a preluat controlul asupra platformei.

Oficialii Twitter au recunoscut că sistemul a fost "temporar compromis", dar au precizat că între timp situaţia a fost remediată.

Deşi nu se cunoaşte dacă hackerii din spatele atacului au legătură într-adevăr cu Iranul, o posibilă legătură nu ar fi surprinzătoare ţinând cont de faptul că platforma a fost mediul de comunicare folosit de protestatari în timpul alegerilor din Iran din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici