Un bust al poetului Adrian Păunescu va fi dezvelit sâmbătă în parcul Grădina Icoanei din Capitală

Un bust al poetului Adrian Păunescu va fi dezvelit sâmbătă, de la ora 12.00, în parcul Grădina Icoanei din Capitală, informează un comunicat remis MEDIAFAX de Primăria Sectorului 2. La eveniment şi-au anunţat participarea numeroase personalităţi ale vieţii culturale româneşti, scriitori, membri ai familiei, prieteni ai artistului.

467 afișări
Imaginea articolului Un bust al poetului Adrian Păunescu va fi dezvelit sâmbătă în parcul Grădina Icoanei din Capitală

Un bust al poetului Adrian Păunescu va fi dezvelit sâmbătă în parcul Grădina Icoanei din Capitală (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Statuia în bronz care îl reprezintă pe celebrul poet a fost realizată de sculptorii Ion Deac Bistriţa şi Dragoş Neagoe.

Poetul Adrian Păunescu se numără printre personalităţile care, o bună parte a vieţii lor, au trăit şi creat pe teritoriul Sectorului 2 al Capitalei, locuind nu departe de parcul Grădina Icoanei.

Adrian Păunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic. Adrian Păunescu a fost cunoscut mai ales ca poet şi organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani. Adrian Păunescu a murit la începutul lunii noiembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici