Un reportaj despre învăţământul românesc, duminică, la "România, te iubesc!"

Un reportaj despre învăţământul românesc, realizat de corespondentul Ştirilor Pro TV Anca Nastasi, va fi difuzat în emisiunea "România, te iubesc!", difuzată duminică, de la ora 18.00, pe Pro TV, voyo.ro şi m.ştirileprotv.ro.

350 afișări
Imaginea articolului Un reportaj despre învăţământul românesc, duminică, la "România, te iubesc!"

Un reportaj despre învăţământul românesc, duminică, la "România, te iubesc!" (Imagine: Elvira Gheorghita/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Pro TV, învăţământul românesc este repetent în faţa elevilor.

"Nu eşti bun de nimic! Stai jos, 4! Şcoala românească e plină de astfel de exemple", spune corespondentul Ştirilor Pro TV Anca Nastasi, cea care, în ediţia din 1 aprilie a emisiunii "România, te iubesc!" aduce în faţa telespectatorilor Pro TV profesori care au emigrat, alţii care au fost umiliţi de elevi, dar şi elevi care s-au revoltat în momentul în care au considerat că sunt trataţi nedrept.

Toate reformele din învăţământ s-au dovedit a fi ineficiente, tocmai pentru că sistemul este unul prăfuit, profesorii nu se mai ridică la aşteptările copilului, iar şcoala a devenit un adevărat pat al lui Procust.

"Efectul asupra societăţii: oameni timoraţi, nesiguri pe ei, fără spirit întreprinzător, debusolaţi, care cu greu îşi găsesc un loc în societate", a declarat îngrijorată Anca Nastasi. "Singurul interesat cu adevărat de schimbare este copilul, dar ce poate el să facă?", se întreabă ea.

Anul trecut, peste 114.000 de elevi au picat examenul de bacalaureatul. Cât de mare este prăpastia dintre copii şi dascăli, între ce învaţă şi ce este de folos, cât este umilinţă, cât este chin, batjocură şi cât este plăcere la şcoală şi cum se poate schimba sistemul ca să fie eficient, telespectatorii vor putea vedea duminică, la "România, te iubesc!", într-un demers jurnalistic al Ancăi Nastasi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici