Un spectacol de teatru inspirat din franciza "Harry Potter" va avea premiera în 2016

Un spectacol de teatru inspirat din franciza "Harry Potter", creat în colaborare cu scriitoarea J. K. Rowling, autoarea romanelor din această serie literară, va avea premiera la Londra în anul 2016, informează Reuters.

192 afișări
Imaginea articolului Un spectacol de teatru inspirat din franciza "Harry Potter" va avea premiera în 2016

Un spectacol de teatru inspirat din franciza "Harry Potter" va avea premiera în 2016

Noul spectacol de teatru se va intitula "Cursed Child" şi reprezintă o colaborare a scriitoarei J. K. Rowling cu dramaturgul Jack Thorne şi regizorul John Tiffany.

"Nu vreau să spun prea multe lucruri acum, pentru că nu vreau să stric această frumoasă surpriză pe care am pregătit-o fanilor. Totuşi, pot să vă spun că această producţie nu va fi un «prequel» (producţie a cărei acţiune se desfăşoară înainte de evenimentele relatate în producţia originală, n.r.)", a dezvăluit romanciera britanică într-un mesaj publicat vineri pe contul ei de Twitter.

J. K. Rowling, ale cărei romane s-au vândut într-un număr impresionant de mare pe plan mondial, spune că a primit de-a lungul ultimilor ani numeroase oferte de a extinde universul "Harry Potter", după publicarea ultimului volum din această serie, însă a considerat că o piesă de teatru va reprezenta unicul cadru potrivit pentru a aduce în faţa fanilor o poveste nouă din acest univers literar.

Biletele pentru spectacolul "Cursed Child", care va avea premiera în 2016 la Palace Theatre din Londra, vor fi puse în vânzare în toamna acestui an.

Cele şapte volume din seria "Harry Potter" s-au vândut în peste 450 milioane de copii pe plan mondial.

În vârstă de 49 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cărţile "Harry Potter" au fost publicate între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

J. K. Rowling va debuta în curând în calitate de scenaristă cu un spin-off al francizei "Harry Potter", intitulat "Fantastic Beasts and Where to Find Them", în care rolul principal va fi interpretat de actorul britanic Eddie Redmayne, recompensat la începutul acestui an cu premiul Oscar pentru evoluţia sa din filmul "Teoria întregului/ The Theory of Everything".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici