Un tablou de Francis Bacon, vândut pentru 16,3 milioane de dolari

Un tablou al celebrului artist Francis Bacon, cu care acesta şi-a plătit chiria unei camere din campusul Colegiului regal de artă din Londra, a fost adjudecat pentru suma de 16,3 milioane de dolari la o licitaţie record organizată, duminică, de casa Christie's, informează AFP.

5 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Francis Bacon, vândut pentru 16,3 milioane de dolari

Un tablou de Francis Bacon, vândut pentru 16,3 milioane de dolari

În urma licitaţiei în cadrul căreia a fost vândut tabloul lui Bacon s-a obţinut suma totală record de 39,8 milioane de lire sterline (80,65 milioane de dolari).

Pictura "Study from the Human Body, Man Turning on the Light" a fost scoasă la vânzare de Colegiul regal de artă din Londra pentru a strânge bani în vederea construirii unui nou campus studenţesc.

Bacon nu a urmat studii de artă şi nu a fost niciodată student al Colegiului regal din Londra. În 1969, în urma unui incendiu care i-a distrus studioul, artistul a închiriat o cameră în campusul colegiului pentru care a plătit cu acest tablou.

Pictura face parte dintr-o serie de studii de nuduri masculine, realizate de artist în perioada '60 - '70.

Picturile lui Francis Bacon, mort în 1992, se vând la licitaţii la preţuri record pentru un artist postbelic. "Study for a Portrait II", realizat în 1956, a fost adjudecat pentru suma de 21,19 milioane de euro, la o licitaţie organizată de casa Christie's, în februarie. Tot la începutul acestui an, un alt tablou realizat de Bacon, "Study from Innocent X", a fost adjudecat contra unei sume de 52,6 milioane de dolari, la o licitaţie organizată de casa Sotheby's la New York, un preţ record pentru o operă de Bacon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici