Un tablou găsit într-un sac de gunoi în Italia s-a dovedit a fi o capodoperă, furată în 1997

Un tablou descoperit din întâmplare, în urmă cu cinci săptămâni, într-un sac de gunoi, în Piacenza, Italia, s-a dovedit a fi o lucrare originală a celebrului pictor simbolist austriac Gustav Klimt, ce a fost furată în 1997, potrivit rezultatelor anchetei autorităţilor italiene, informează bfmtv.com.

2032 afișări
Imaginea articolului Un tablou găsit într-un sac de gunoi în Italia s-a dovedit a fi o capodoperă, furată în 1997

Un tablou găsit într-un sac de gunoi în Italia s-a dovedit a fi o capodoperă, furată în 1997

"Cu mare emoţie, pot să vă spun că tabloul găsit a fost autentificat", a spus Ornella Chicca, magistrat însărcinat cu această anchetă.

Pe 11 decembrie 2019, nişte grădinari care curăţau zidul exterior al Muzeului Ricci Oddi din Piacenza, nord-vestul Italiei, au găsit ascuns un tablou care semăna cu "Portret de femeie" ("Portrait d’une dame"), de Gustav Klimt.

Tabloul a fost predat poliţiei pentru a fi analizat de experţi, înainte de a fi autentificat. Însă, chiar de la momentul respectiv, Dario Gallinari, expert de la Muzeul Ricci Oddi, a declarat pentru agenţia de presă Belga că este sigur că este vorba despre lucrarea de Klimt care fusese furată în 1997 din galeria de artă a instituţiei. Tabloul fusese furat cu ajutorul unei undiţe, printr-o fereastră de pe acoperişul muzeului şi este posibil sa nu fi părăsit niciodată incinta instituţiei.

Directorul muzeului, Massimo Ferrari, a indicat acelaşi lucru în primele zile de după insolita descoperire.

Tabloul cu dimensiuni de 55x65 de centimetri, realizat în 1916/1917 de Gustav Klimt, s-a aflat pe prima pagină a ziarelor în 1996, când o studentă la o facultate de istoria artelor, Claudia Maga, a contribuit la descoperirea unui al doilea portret care era pictat sub primul.

Jonathan Papamarengh, adjunct la departamentul de cultură din cadrul primăriei oraşului Piacenza, a declarat în decembrie că aceasta ar fi fost a doua cea mai căutată lucrare de artă din lume, după cea de Caravaggio furată dintr-o biserică din Sicilia în 1969.

Gustav Klimt (1862 - 1918) a fost un pictor simbolist austriac şi este celebru pentru picturi, lucrări murale, schiţe şi alte obiecte de artă. Una dintre temele sale predilecte a fost corpul feminin, alături de arta figurativă şi peisaje.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
klimt,
tablou,
furt

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici