Un târg săsesc vechi de 700 de ani, reînviat cu 300.000 euro / Se va desfăşura pe o perioadă de nouă zile

Consilierii municipali din Bistriţa au aprobat, luni, organizarea Târgului Mare al Bistriţei, eveniment care să înlocuiască Zilele Oraşului, bugetul in acest an fiind de circa 300.000 de euro. De anul viitor, evenimentul se va desfăşura timp de 15 zile, la fel ca vechiul târg istoric al Cetăţii.

1048 afișări
Imaginea articolului Un târg săsesc vechi de 700 de ani, reînviat cu 300.000 euro / Se va desfăşura pe o perioadă de nouă zile

Un târg săsesc vechi de 700 de ani, reînviat cu 300.000 euro / Se va desfăşura pe o perioadă de nouă zile

Anul acesta Târgul Mare al Bistriţei va avea un buget de 300.000 de euro şi se va desfăşura pe o perioadă a nouă zile. Primăria Bistriţa vrea să reînvie, de anul viitor, vechiul târg săsesc al oraşului pentru a pune în valoare istoria Cetăţii Bistriţa şi pentru a atrage mai mulţi turişti.

Conform deciziei luate luni de consilierii municipali, sărbătoarea oraşului - Zilele Bistriţei s-a transformat în Târgul Mare al Bistriţei, eveniment pe care Primăria vrea să îl organizeze în luna august, şi care de anul viitor se va desfăşura pe o perioadă de 15 zile, aşa cum avea loc în urmă cu aproape 700 de ani, în 1353, când Bistriţa a primit de la regele Ludovic de Anjou privilegiul de a organiza în târg anual.

Conform istoricilor oraşului, târgul se organiza de sfântul Bartolomeu şi se desfăşura de obicei în intervalul 24 august - 7 septembrie.

Pentru organizarea evenimentului din acest an Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria Bistriţa au semnat un protocol de colaborare, CJ alocând o sumă de 400.000 de în timp ce contribuţia primăriei municipiului Bistriţa este de 870.000 de lei, suma totală fiind de aproape 300.000 de euro.

“Evenimentele se vor desfăşura în perioada 19-27 august iar programul este unul complex. Intenţionăm ca începând de anul viitor să se desfăşoară pe parcursul a două săptămâni aşa era original în anul 1353. Începând de anul viitor vom deschide Târgul Mare al Bistriţei în 15 august şi el va ţine două săptămâni”, a explicat presei primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a recunoscut într-o conferinţă de presă că ţine foarte mult la evenimentul iniţiat de Primăria Bistriţa şi a decis să se şi implice financiar în proiectul municipalităţii.

“Sunt foarte mulţi cetăţeni din judeţ care nu-şi permit concediu la mare sau la munte şi pentru mulţi dintre ei acest eveniment înlocuieşte concediul. Sunt foarte mulţi oameni, din toate comunele judeţului, care vin împreună cu familia la evenimentele organizate în această perioadă. Este obligaţia noastră să găsim soluţii, să putem oferi ocazii în care oamenii să poată destinde, se poate socializa”, a spus presei preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

Programul evenimentului este unul variat, de la muzică populară şi uşoară până la concerte simfonice, teatru şi paradă moto.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici