Una din 150 de pagini web româneşti este infectată cu un virus

Una din 150 de pagini web cu extensia ".ro" este infectată cu un virus şi prezintă riscuri pentru cei care o accesează, nivel de 10 ori mai ridicat decât în cazul site-urilor înregistrate în Japonia, a declarat, miercuri, Costin Raiu, expert în cadrul Kaspersky Lab România.

74 afișări
Imaginea articolului Una din 150 de pagini web româneşti este infectată cu un virus

Una din 150 de pagini web româneşti este infectată cu un virus (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Printr-un program demarat în 2006, monitorizăm peste 150.000 de site-uri cu extensia «.ro». Printre paginile web infectate se numără cele aparţinând unor instituţii bancare şi guvernamentale sau din domeniul medical, inclusiv paginile a trei mânăstiri", a spus Raiu, prezent la Zilele Biz.

Compania Kaspersky Lab (Rusia) este prezentă în România din 2003, printr-un departament de cercetare şi dezvoltare. Începând cu 2008, producătorul rus de soluţii de securitate informatică a deschis un birou local de marketing şi vânzări.

În acest an, afacerile Kaspersky Lab în România au fost estimate la un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici