Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată

Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania, biserica fortificată din Moşna, judeţul Sibiu, va fi consolidată şi restaurată pentru a fi pusă în valoare, anunţă ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Urmărește
1067 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată

Sursa foto: Turnul Sfatului

Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului, a lansat procedura simplificată pentru elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a bisericii fortificate din Moşna, una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania.

„Acest demers reprezintă un pas esenţial pentru protejarea şi valorificarea unui monument istoric de o importanţă deosebită, cu o bogată istorie şi un patrimoniu cultural remarcabil. Biserica evanghelică fortificată din satul Moşna, judeţul Sibiu, este un monument istoric de o valoare inestimabilă”, spune ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Construită în jurul anului 1485 de meşterul pietrar Andreas Lapicida, biserica din Moşna este un exemplu remarcabil al Goticului târziu. Elementele arhitecturale impresionante, precum ferestrele cu modele Masswerk şi bolţile cu nervuri în reţea, aduc în atenţia noastră măiestria medievală.

„Facem încă un pas pentru viitorul moştenirii culturale româneşti! Este important să revitalizăm astfel de locuri atât de speciale pentru România şi pentru bogaţia noastră culturală. Aşteptăm cu nerăbdare să redăm această bijuterie arhitecturală comunităţii şi să o punem în valoare pentru generaţiile viitoare”, a mai spus Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici