"Valuri" de Adrian Sitaru a obţinut un premiu Leopardul de Aur

Scurtmetrajul românesc "Valuri" de Adrian Sitaru a obţinut un premiu Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, ce are loc între 1 şi 11 august, a declarat pentru MEDIAFAX regizorul.

5 afișări
Imaginea articolului "Valuri" de Adrian Sitaru a obţinut un premiu Leopardul de Aur

Un scurtmetraj românesc, premiat cu un Leopard de Aur la Locarno

Filmul, o producţie Audio Design Digital Art & Dawis Film, a concurat în competiţia internaţională a secţiunii Leopards of Tomorrow.

În distribuţie se află Sergiu Costache, Karen Wallet, Bors Roberto, Adrian Titieni, Clara Vodă, Vlad Vodă şi Marcelo Cobzariu.

Povestea din film se desfăşoară la mare, pe plajă, unde doi oameni sunt puşi în situaţii limită. Un ţigănuş este rugat de o mamă occidentală să aibă grijă de copilul său. Un tată şi soţ plictisit flirtează în mare cu aceeaşi frumoasă străină, încercând să o înveţe să înoate. Însă povestea ia un alt curs atunci când femeia dispare sub valuri.

Proiectul a câştigat un credit de 140.000 lei la concursul Centrului Naţional al Cinematografiei din 2005.

Adrian Sitaru a mai făcut lungmetrajul 100% independent "Pescuit sportiv", care a participat recent la Paris Cinéma şi la Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi de la Mamaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici