Veniturile CME au crescut cu 24% în trimestrul al doilea, la 250 milioane de dolari

Veniturile nete ale grupului Central European Media Enterprises (CME) au crescut cu 24% în trimestrul al doilea, de la 202 milioane de dolari la 250 de milioane de dolari, depăşind aşteptările analiştilor, în timp ce profitul operaţional înainte de depreciere şi amortizare (OIBDA) a avansat cu 36%.

131 afișări
Imaginea articolului Veniturile CME au crescut cu 24% în trimestrul al doilea, la 250 milioane de dolari

Veniturile CME au crescut cu 24% în trimestrul al doilea, la 250 milioane de dolari (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Profitul OIBDA a crescut cu 36% în trimestrul al doilea, de la 46,19 milioane de dolari la 62,49 milioane de dolari.

Totodată, CME a înregistrat un profit net de 812.000 de dolari, faţă de o pierdere de 52,91 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat transmis miercuri de companie.

"Veniturile noastre şi OIBDA au crescut cu 24% şi, respectiv, 36%. Această îmbunătăţire a fost determinată de brandurile noastre puternice, de poziţiile de lider de audienţă şi de creşterea puternică a diviziilor Media Pro Entertainment şi New Media. Operaţiunile noastre au avut performanţe mai bune decât pieţele de publicitate, care s-au contractat cu 3% în trimestrul al doilea. Totuşi, pe baza îmbunătăţirii continue a indicatorilor macroeconomici, anticipăm un trend de creştere pe toate pieţele noastre de publicitate TV în a doua jumătate a anului. Suntem cel mai bine poziţionaţi în regiune pentru a beneficia de pe urma acestui trend şi de a obţine creşterea veniturilor, a OIBDA şi a fluxului de numerar liber", a declarat în comunicat Adrian Sârbu, preşedinte şi director general executiv (CEO) al CME.

Analiştii consultaţi de Reuters anticipau venituri nete de 234 milioane de dolari.

Divizia de televiziune (Broadcast) a CME a înregistrat în trimestrul al doilea venituri de 228,96 milioane de dolari, în urcare cu 20,1% de la 190,58 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, OIBDA consolidat a crescut cu 25% pe acest segment, de la 60,87 milioane de dolari la 76,11 milioane de dolari.

Media Pro Entertainment a avut în perioada analizată venituri nete de 51,25 milioane de dolari, în urcare cu 33,8%, şi un profit OIBDA consolidat de 761.000 dolari, de aproape 5 ori mai mare faţă de nivelul din trimestrul al doilea al lui 2010.

Pe segmentul de New Media, grupul a înregistrat în perioada aprilie-iunie venituri nete de 4,61 milioane de dolari, în urcare cu 57,5% de la 2,92 milioane de dolari în trimestrul doi al anului trecut. Totodată, pierderea diviziei de New Media s-a redus de la 1,42 milioane de dolari la 489.000 dolari.

În primul semestru, grupul CME a avut venituri nete de 422,42 milioane de dolari, cu 22,3% mai mari faţă de 345,36 milioane de dolari în primele şase luni ale lui 2010. Profitul OIBDA a urcat în acelaşi timp cu 63,6%, de la 47 milioane de dolari la 76,93 milioane de dolari.

Divizia de Broadcast a avut venituri de 386,48 milioane de dolari în primele şase luni, în urcare cu 18,6% de la 326 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. OIBDA a urcat pe acest segment cu 30%, de la 78,68 milioane de dolari la 102,26 milioane de dolari.

Media Pro Entertainment a înregistrat în prima jumătate a anului venituri de 91,43 milioane de dolari, în creştere cu 37,8%, şi un OIBDA consolidat de 1,48 milioane de dolari, faţă de un rezultat negativ de 1,87 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a lui 2010.

Divizia de New Media a avut în primul semestru o creştere de peste 46% a veniturilor, la 7,23 milioane de dolari, şi şi-a redus pierderile cu 56,5%, la puţin peste 2 milioane de dolari.

În România, veniturile nete ale diviziei de televiziune a grupului au crescut cu 8% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, la 47 milioane de dolari. CME a înregistrat un profit operaţional de 9,29 milioane de dolari pe piaţa locală. În perioada aprilie-iunie din 2010, divizia de televiziune a CME a avut pe piaţa românească venituri nete de 43,56 milioane de dolari şi un profit OIBDA consolidat de 10,74 milioane de dolari.

Veniturile nete ale diviziei de televiziune a CME în România au urcat în primele şase luni ale acestui an cu 1,5%, de la 80,1 milioane de dolari la 81,3 milioane de dolari, iar OIBDA consolidat a coborât de la 15,27 milioane de dolari la 12,74 milioane de dolari.

CME este o companie de media integrată vertical, care deţine operaţiuni de televiziune, conţinut şi new media cu poziţii de lider în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie totală de peste 50 milioane de persoane.

CME are posture de televiziune în Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action şi Ring.bg), Croaţia (Nova TV, Doma şi Nova World), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport şi MTV Czech), România (PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, PRO TV Chişinău, Sport.ro şi MTV Romania), Slovacia (TV Markíza şi Doma) şi Slovenia (POP TV, Kanal A şi POP Brio).

CME este listată la New York, pe piaţa Nasdaq, şi la bursa de la Praga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici