Violonistul Alexandru Tomescu a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler violonistului Alexandru Tomescu, în semn de apreciere pentru întreaga activitate concertistică, pentru promovarea în rândul publicului larg a marilor opere ale muzicii.

768 afișări
Imaginea articolului Violonistul Alexandru Tomescu a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare, cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzicii.

„Astfel, în semn de apreciere pentru întreaga activitate concertistică, pentru promovarea în rândul publicului larg a marilor opere ale muzicii, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional <Pentru Merit>” în grad de Cavaler domnului conf. univ. dr. Tomescu Alexandru, violonist. De asemenea, cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzicii şi al împlinirii a 50 de ani de la debut, în semn de apreciere pentru contribuţia, prin muzică, la dezvoltarea spiritului civic în societatea românească, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria B – <Muzica>, formaţiei de rock şi fusion <Pro Musica> din Timişoara”, anunţă Administraţia Prezidenţială..

Totodată, potrivit sursei citate, ”în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea şi talentul de care au dat dovadă în întreaga lor activitate”, preşedintele României a conferit:

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria D – „Arta spectacolului”, doamnei Ungureanu Anna, dirijor al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”;
Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta spectacolului”, domnului Jinga Daniel Nicolae, director general interimar şi dirijor al Operei Naţionale din Bucureşti, şi domnului Stepan Ilie, compozitor, chitarist, inginer de sunet, fondator al formaţiei „Pro Musica” din Timişoara.

„În semn de înaltă apreciere pentru contribuţia de o viaţă avută în domeniul criticii de specialitate, promovând în rândul publicului larg marile opere ale muzicii, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional <Pentru Merit> în grad de Ofiţer domnului Avakian Dumitru, muzicolog. De asemenea, în semn de apreciere pentru întreaga activitate concertistică pusă în slujba promovării marilor proiecte şi preocupări ale societăţii româneşti, îngemănate prin forţa solidarităţii şi a spiritului civic, Preşedintele României a conferit Ordinul <Meritul Cultural> în grad de Ofiţer, Categoria B – <Muzica>, Orchestrei Medicilor <Dr. Ermil Nichifor> Bucureşti”, se menţionează în finalul com unicatului..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici