Volumul autobiografic "Pas cu pas", scris de Klaus Iohannis, vândut în peste 100.000 de exemplare

Volumul autobiografic "Pas cu pas", scris de preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a devenit una dintre cele mai cumpărate cărţi din România într-un interval scurt de timp, fiind vândut în aproape 100.000 de exemplare.

656 afișări
Imaginea articolului Volumul autobiografic "Pas cu pas", scris de Klaus Iohannis, vândut în peste 100.000 de exemplare

Klaus Iohannis (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

După ce a fost cea mai căutată carte din istoria Târgului de carte Gaudeamus (19 - 23 noiembrie), cu aproape 8.000 de exemplare vândute în trei zile, volumul "Pas cu pas", de Klaus Iohannis, a devenit unul dintre cele mai cumpărate volume din România, cu aproape 100.000 de exemplare vândute în trei săptămâni de la cel mai important târg de profil din ţară, informează reprezentaţii editurii Curtea Veche Publishing.

Cartea a apărut pe 4 decembrie şi în ediţie de chioşc, iar editura Curtea Veche Publishing a primit deja solicitări pentru traducerea ei în limbile germană, maghiară şi bulgară.

Pe 9 decembrie, preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a publicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj legat de recordurile atinse de volum prin vânzările cărţii în format tipărit şi electronic şi de susţinerea pe care doreşte să o acorde lecturii: "Vă anunţ cu bucurie că volumul meu, «Pas cu pas», a ajuns deja la 100.000 de exemplare. De asemenea, ediţia electronică a cărţii înregistrează un record. Este încă un exemplu că se poate, mai ales pe o piaţă de carte foarte mică în comparaţie cu alte pieţe din Europa. Tocmai de aceea vă asigur că acesta este doar începutul, iar, de anul viitor, mă voi implica activ într-o campanie naţională de încurajare a lecturii. Vreau să vă mai spun că voi fi un preşedinte foarte apropiat de acest domeniu, nu doar pentru că am fost primarul Capitalei Culturale Europene, ci pentru că sunt un cititor avid şi un mare iubitor de cultură".

Pentru domeniul editorial, volumul a însemnat atragerea unui nou număr de cititori, care nu ar fi consumatori de carte - şi mai ales de carte politică - în mod curent. Autorul cărţii a insistat ca volumul să fie disponibil la un preţ extrem de accesibil (15 lei), pentru a putea ajunge la un public cât mai numeros, mai spun reprezentanţii editurii.

"Pe piaţa de carte, acest volum este o excepţie şi un exerciţiu", a declarat directorul Curtea Veche Publishing, Iren Arsene. "Acest interes pentru volum arată starea firească a celor care doresc să îl cunoască pe primul om în stat. Cine citeşte cartea găseşte răspuns la cele mai importante întrebări pe care le-ar putea avea despre preşedinte. Sper ca această carte să nu fie un record doar din punct de vedere al timpului atât de scurt în care s-a remarcat, ci să devină şi una dintre puţinele cărţi vândute, după 1990, în sute şi sute de mii, dacă nu chiar într-un milion de exemplare", a adăugat aceasta.

România se află la coada clasamentului în Uniunea Europeană privind numărul de cărţi citite pe cap de locuitor şi peste jumătate dintre cetăţeni (53,3%) au dificultăţi de înţelegere a ceea ce citesc, ţara noastră situându-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol, potrivit Comisiei Europene, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Poziţia exprimată de preşedintele ales reprezintă cea mai mare speranţă pentru piaţa de carte", a mai spus Iren Arsene, directorul Curtea Veche Publishing, editura care a demarat, la sfârşitul anului 2012, un program naţional de lectură gândit pe termen lung, "Cărţile copilărie".

Mesajul preşedintelui ales a provocat deja reacţii. Scriitoarea Silvia Irina Zimmermann, care lucrează la un nou volum ce va apărea la Curtea Veche Publishing, a anunţat că va dona drepturile de autor către Asociaţia Curtea Veche şi programul naţional de lectură "Cărţile copilăriei", contribuind astfel la încurajarea lecturii şi facilitarea accesului la carte pentru copii din mediile defavorizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici