"Waltz with Bashir" de Ari Folman a deschis festivalul Anim'est (Video)

Festivalul Anim'est, care are loc între 3 şi 12 octombrie, la Bucureşti , a fost deschis, vineri seară, la cinema Scala, de filmul "Vals cu Bashir/ Waltz with Bashir" de Ari Folman, în prezenţa a câteva sute de persoane.

20 afișări
Imaginea articolului "Waltz with Bashir" de Ari Folman a deschis festivalul Anim'est (Video)

"Waltz with Bashir" de Ari Folman a deschis festivalul Anim'est

Directorul festivalului, Mihai Mitrică, a declarat în deschiderea evenimentului că acesta este rezultatul muncii foarte multor oameni. "Sper ca această ediţie să fie una cu foarte mult public", a adăugat acesta.

Mitrică a mai spus că dezvoltarea festivalului se datorează sprijinului Centrului Naţional al Cinematografiei, instituţia asigurând 80 la sută din finanţare, alocând 150.000 de lei pentru manifestare.

Înaintea filmului "Vals cu Bashir" a fost prezentat "Lapsus", de Juan Pablo Zaramella, câştigătorul premiului publicului la ediţia trecută a Anim'est. Zaramella a urcat şi pe scenă şi a salutat publicul.

Pe scenă a urcat şi John Dillworth, care a amuzat publicul ascunzându-se în spatele lui Mihai Mitrică. Pentru că este foarte înalt, Dillworth a avut probleme cu microfonul, neputând să îl regleze.

"Ştiu că sunteţi şocaţi să vedeţi un animator newyorkez în Bucureşti. Ştiu că vă aşteptaţi să arăt ca George Clooney, dar, asta e, arăt ca Brad Pitt", a zis Dillworth.

John Dilworth, creator al celebrului personaj, "Courage, the Cowardly Dog", care va prezenta un program special, "The Dirdy Birdy", în cadrul evenimentului, a fost imediat de acord să participe la eveniment.

"Am aflat că Dilworth era în Europa, am luat imediat legătura cu el şi acesta a fost încântat să vină la festival", a mărturisit Mitrică săptămâna trecută.

Documentarul de animaţie "Waltz with Bashir" de Ari Folman, care a deschis festivalul, a fost inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes de anul acesta.

Printre invitaţii speciali ai evenimentului se numără Juan Pablo Zaramella, dar şi animatorul Bill Plympton.

Festivalului Anim'est se va desfăşura în Bucureşti, între 3 şi 12 octombrie.

"Waltz with Bashir" de Ari Folman

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici