Zilele Filmului German, între 31 octombrie şi 6 noiembrie, în Bucureşti

Cinematografia germană "tânără, inteligentă şi puternică" va fi prezentată, între 31 octombrie şi 6 noiembrie, prin 12 producţii proiectate la Zilele Filmului German de la Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

205 afișări
Imaginea articolului Zilele Filmului German, între 31 octombrie şi 6 noiembrie, în Bucureşti

Zilele Filmului German, între 31 octombrie şi 6 noiembrie, în Bucureşti (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Evenimentul se va desfăşura la Cinematograful Studio şi va prezenta în faţa publicului bucureştean 12 producţii germane de succes ale ultimilor ani.

Deschiderea festivalului va fi făcută de avanpremiera în cinematografe a filmului "Patimile Mariei/ Kreuzweg/ Stations of the Cross", de Dietrich Brüggemann, câştigător al Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu în 2014, distribuit în România, din luna noiembrie, de Parada Film.

Cele 12 pelicule prezentate la Zilele Filmului German la Bucureşti sunt opt producţii de ficţiune şi patru documentare, prezentate pe parcursul a şapte seri, la Cinematograful Studio.

"Zilele Filmului German au devenit o tradiţie a peisajului cultural bucureştean, anul acesta având loc a IX-a ediţie, în care vor fi prezentate filme artistice şi documentare recente, deosebite, care au găsit recunoaştere la festivaluri internaţionale. Programul de filme este îmbogăţit prin prezenţa invitaţiilor, regizori, producători, scenarişti şi actori din Germania, cu care publicul bucureştean va avea ocazia să intre în dialog după prezentarea filmelor lor", a declarat directoarea Goethe-Institut Bucureşti, Beate Köhler.

"Subiectele filmelor şi documentarelor din acest an combină căutarea apartenenţei, a modelelor de viaţă şi, mai ales, a modelelor familiale în Germania de azi şi în lume. Este tânără, îndrăzneaţă, are personalitate şi umor, este puternică şi inteligentă - cinematografia germană, la cel mai înalt nivel al său de performanţă! Filmele cuprinse în programului Zilelor Filmului German şi-au avut premiera în cadrul a cinci dintre cele mai prestigioase festivaluri din lume şi reprezintă experienţe cinematografice de neratat. Acesta este şi motivul pentru care mi-am dorit să le împărtăşesc publicului bucureştean", a precizat regizorul german de origine română Alexander Nanau, care a făcut selecţia peliculelor de anul acesta.

Accesul la proiecţii se va face în baza biletelor cumpărate de la casa de bilete a cinematografului, la preţul de 10 lei, şi în baza abonamentelor - 28 de lei/ patru proiecţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici