1.250 de companii cu afaceri sub 50 milioane de euro deţin jumătate din afacerile consolidate ale tuturor firmelor din România

Un număr de 1.250 de companii au rulat în 2011 afaceri cumulate de peste 118 miliarde de euro, deţinând o pondere de circa 50% din totalul cifrei de afaceri de 226 miliarde de euro ale firmelor din România, arată o analiză realizată de ERA România, sucursala locală a companiei Expense Reduction Analysts, în baza informaţiilor de la Ministerul Finanţelor.

331 afișări
Imaginea articolului 1.250 de companii cu afaceri sub 50 milioane de euro deţin jumătate din afacerile consolidate ale tuturor firmelor din România

1.250 de companii cu afaceri sub 50 milioane de euro deţin jumătate din afacerile consolidate ale tuturor firmelor din România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Valoarea totală a cifrei de afaceri consolidată pentru toate companiile româneşti a crescut cu 18% în 2011 până la 226,5 miliarde de euro.

Cele mai puternice companii din economie sunt în număr de zece şi au afaceri de peste un miliard de euro în 2011. Cele zece companii au făcut în 2011 afaceri cumulate de 20 miliarde de euro.

Companiile româneşti care au încheiat anul 2011 pe plus au înregistrat un profit net în medie de 48.700 euro, arată o analiză realizată de ERA România, sucursala locală a companiei Expense Reduction Analysts, în baza informaţiilor de la Ministerul Finanţelor.

Segmentul companiilor cu cea mai bună rată a profitului net în 2011, în valoare de 4,5%, sunt cele 23 de companii româneşti cu o cifra de afaceri cuprinsă între 500 milioane şi un miliard de euro, urmate de cele 10 companii din "clubul miliardarilor", cu afaceri de peste un miliard de euro, cu o rată a profitului medie de 2,8%.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici