Abonament lunar la traversarea podului Feteşti-Cernavodă

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) ar putea introduce un abonament lunar la traversarea podului Feteşti-Cernavodă pentru locuitorii din zonă, reprezentând contravaloarea a trei treceri, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

141 afișări
Imaginea articolului Abonament lunar la traversarea podului Feteşti-Cernavodă

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am primit nişte tabele cu oamenii din zonă şi vom găsi o formulă prin care ei să plătească un abonament, care va costa cât două-trei treceri", a spus Berceanu.

El a adăugat că cea mai mare problemă pentru achitarea taxei de pod o au transportatorii, care sunt nemulţumiţi pentru că odată cu oprirea pentru achitarea taxei sunt controlaţi pentru rovinietă, iar camioanele sunt cântărite.

"Transportatorii au o mare problemă cu această taxă, pentru că acolo se fac şi alte controale. Toţi care transportă grâne în portul Constanţa depăşesc greutatea maximă de 40 tone şi când faci asta de 20 de ani normal că nu îţi convine", a spus Berceanu.

În august, Berceanu a anunţat că instituţia pe care o conduce va menţine taxa de trecere a podului de la Cernavodă şi va introduce controale la rovinietă, la tahografe, iar în plus va fi instalat şi un cântar permanent pentru maşinile de tonaj greu.

Şoferii plătesc, de câteva săptămâni, o taxă pentru utilizarea podului Feteşti-Cernavodă, cuantumul acesteia, stabilit în funcţie de tipul autovehiculului, fiind de zece lei pentru un autoturism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici