Acţionarii Electroputere Craiova au aprobat contractarea unui credit de până la 30 milioane euro

Acţionarii producătorului de locomotive Electroputere Craiova (EPT) au aprobat contractarea unui credit de până la 30 milioane euro pentru finanţarea activităţii curente, a anunţat compania, într-un comunicat remis, luni, Bursei de Valori.

9 afișări

Finanţarea a fost aprobată în AGEA, la propunerea Consiliului de Administraţie (CA).

Creditul va mai putea fi folosit şi la achitarea datoriilor către bugetul de stat sau local precum şi în funcţie de necesităţile companiei şi de oportunităţile identificate pe piaţă.

Totodată, a fost schimbată componenţa CA, prin demisia lui Samer Mohammad Saeed Araf şi a lui Federico Tauber, şi înlocuirea acestora cu Manfred Klepacz şi Hans-Joachim Schmidt.

Uzina are patru divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere şi vehicule feroviare şi urbane, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

Electroputere are un capital social de 33,76 milioane lei, divizat în 337,6 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Potrivit celor mai recente raportări, compania saudită Al-Arrab Contracting Company Limited deţine 86,28% din titlurile Electroputere.

Ultima tranzacţie cu titlurile Electroputere a avut loc vineri la un preţ de 0,085 lei pe acţiune, în creştere cu 0,12% faţă de referinţă. La această cotaţie capitalizarea este de 28,69 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici