Adrian Vasilescu despre datornicii la bănci: S-ar putea să vedem şi oameni scoşi din case

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat, marţi, la Ploieşti, că nu exclude posibilitatea ca unii dintre românii care au datorii la bănci să fie scoşi din casele pe care le-au achiziţionat prin credite pe care nu le mai pot plăti.

152 afișări
Imaginea articolului Adrian Vasilescu despre datornicii la bănci: S-ar putea să vedem şi oameni scoşi din case

Adrian Vasilescu despre datornicii la bănci: S-ar putea să vedem şi oameni scoşi din case (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Vasilescu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că multe dintre măsurile prezentate în mass-media ca fiind anticriză sunt de fapt măsuri sociale, care nu au rol de combatere a efectelor crizei economice.

"Din păcate, foarte multe măsuri (...) anticriză de fapt nu sunt măsuri anticriză, ci sunt măsuri sociale menite să anestezieze efectele crizei sau efectele unor măsuri anticriză care sunt, vrând, nevrând, dure", a spus consilierul guvernatorului BNR.

El a adăugat că "singurul program anticriză care este real, concret şi eficace este acordul cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială".

Întrebat care este, în opinia sa, soluţia la problema pe care o au zeci de mii de români care nu-şi mai pot achita datoriile la bănci, consilierul guvernatorului BNR a răspuns: "S-ar putea să vedem şi lucruri triste, s-ar putea să vedem şi oameni scoşi din case. Sigur că e important ca băncile să fie atente la această problemă socială, e important ca şi Guvernul să intervină în această chestiune, dacă poate interveni".

Vasilescu a spus că Guvernul a intervenit deja în acest sens prin elaborarea programelor "Prima casă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici