Afacerea deceniului pe Bursă: investitorii au pariat peste 600 mil. € pe Fondul Proprietatea

În ultimii trei ani, peste 52% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi-au schimbat proprietarii, potrivit datelor publicate de Depozitarul Central, valoarea tranzacţiilor ridicându-se la peste 600 mil. euro, luând în calcul preţurile vehiculate în piaţă, informează Ziarul Financiar.

31 afișări
Imaginea articolului Afacerea deceniului pe Bursă: investitorii au pariat peste 600 mil. € pe Fondul Proprietatea

Afacerea deceniului pe Bursă: investitorii au pariat peste 600 mil. € pe Fondul Proprietatea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Fonduri de investiţii străine, SIF-uri, speculatori şi politicieni cunoscuţi apar pe lista investitorilor care au cumpărat acţiuni de zeci de milioane de euro la FP din 2008 până în prezent, sperând ca în momentul listării să vândă la preţuri duble, triple sau chiar de cinci ori mai mari decât cele de achiziţie.

Citeşte mai multe despre afacerea deceniului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici