Afacerile Dacia au crescut anul trecut, Dacia Duster pe primul loc în vânzări

Automobile Dacia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 19,1 miliarde lei (4,3 mld.euro), în creştere cu 1,76% faţă de anul precedent, producţia vândută reprezentând 14,5 miliarde lei, cu 5,9% peste nivelul din 2014.

1188 afișări
Imaginea articolului Afacerile Dacia au crescut anul trecut, Dacia Duster pe primul loc în vânzări

Afacerile Dacia au crescut anul trecut, Dacia Duster pe primul loc în vânzări

Profitul net al companiei a urcat cu 20%, la 448 milioane lei. Veniturile totale ale producătorului de automobile s-au cifrat la 19,4 miliarde lei, în creştere cu 1,98%.

Din totalul afacerilor, vânzările auto au generat 10,2 miliarde lei, din care 9 miliarde lei pe piaţa externă. Vânzările în străinătate s-au redus cu 2% anul trecut, în timp ce pe intern au urcat cu 25%, susţinute de programul de reînnoire a parcului auto şi creşterea cererii pe zona corporate.

Nivelul producţiei s-a majorat cu 374 de maşini, fiind produse în total 339.233 autovehicule, din care Dacia Duster II a totalizat 169.491 de unităţi. Pe locurile următoare s-au aflat Dacia Logan II, Dacia Logan MCV II, Dacia Sandero Stepway, Dacia Sandero II şi Dacia Duster.

Vânzările totale s-au ridicat la 339.179 unităţi, pe primul loc fiind Duster, cu 50,2%. Creşteri importante au fost remarcate la Dacia Sandero faza II, cu un plus de 30% şi o pondere de 17% din total. În schimb, Dacia Logan şi Dacia Logan MCV au fost în scădere.

Dacia a organizat anul trecut o serie de plecări voluntare prin care 500 de salariaţi au ales să părăsească uzina primind până la 14 salarii compensatorii, motiv pentru care numărul mediu de salariaţi în 2015 a fost de 13.884 faţă de 14.063 anul anterior. Cu toate acestea, Dacia a închis anul cu 14.194 de angajaţi, în condiţiile în care compania a continuat recrutările.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici