Airbus a livrat anul trecut 661 de aeronave, o creştere de opt procente faţă de 2021

  • Airbus a livrat 661 aeronave comerciale către 84 de clienţi în 2022 şi a înregistrat 1.078 de comenzi noi.
  • La sfârşitul lunii decembrie 2022, portofoliul de comenzi al Airbus s-a ridicat la 7.239 de aeronave, arată un comunicat.
156 afișări
Imaginea articolului Airbus a livrat anul trecut 661 de aeronave, o creştere de opt procente faţă de 2021

„În 2022 am deservit 84 de clienţi cu 661 de livrări, o creştere de 8% faţă de 2021. Evident, este mai puţin decât ne-am propus, dar, având în vedere complexitatea mediului operaţional, vreau să mulţumesc echipelor şi partenerilor noştri pentru munca depusă şi pentru rezultatul final", a declarat Guillaume Faury, directorul general al Airbus. „Numărul semnificativ de comenzi care acoperă toate familiile noastre de aeronave, inclusiv aeronavele cargo, reflectă puterea şi competitivitatea liniei noastre de produse. Ne continuăm traiectoria de accelerare a ritmului de creştere pentru a ne respecta angajamentele."

Airbus a câştigat în egală măsură 1.078 de comenzi noi (820 nete) în toate programele şi segmentele de piaţă, inclusiv câteva angajamente de profil înalt din partea unora dintre cei mai importanţi transportatori mondiali.

Per program, A220 a obţinut 127 de comenzi noi ferme. Familia A320neo a obţinut 888 de comenzi noi. În segmentul de aeronave de mari dimensiuni, Airbus a obţinut 63 de comenzi noi, inclusiv 19 A330 şi 44 de A350, dintre care 24 pentru noul A350F.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici