Airbus, întârzieri de livrare ale modelului A320neo. Ce probleme are compania în respectarea termenelor pentru avioane

Livrările de avioane A320neo ale companiei Airbus ar putea scădea în urma unor întârzieri cauzate de o serie de probleme întâlnite la motoarele sale Pratt & Whitney în urmă cu câteva luni, relatează Bloomberg, citând surse anonime.

467 afișări
Imaginea articolului Airbus, întârzieri de livrare ale modelului A320neo. Ce probleme are compania în respectarea termenelor pentru avioane

Airbus ar putea avea întârzieri de livrare ale modelului A320neo

Compania se aşteaptă ca livrările să fie mai mici cu 30 sau 40 de avioane faţă de cât se anticipase anterior, dintr-o serie de 210 avioane care ar fi trebuit să fie dotată cu motoare Pratt & Whitney. În schimb, ar urma să fie dotate ori cu motoare utilizate şi în construcţia modelului Airbus A320ceo, ori cu motoare produse de CFM International - un consorţiu format din Safran SA si General Electric Co.

În total, Airbus are planificată construirea a 800 de avioane de toate modelele anul acesta.

Conform Bloomberg, acţiunile companiei Airbus au scăzut, luni, cu 3,2% în urma publicării acestei informaţii.

Airbus A320neo (new engine option) cu toate variantele sale (A319neo, A320neo sau A321neo) este o familie de avioane relativ recent dată în uz, producţia începând în 2012, iar primul zbor comercial a avut loc în 2016.

Potrivit datelor publicate de companie, producţia unui singur aparat se situează între 101,5 milioane de dolari şi 129,5 milioane de dolari, în funcţie de dotări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici