Video Al doilea pasaj rutier de pe DN 1 Bucureşti-Ploieşti, inaugurat

Al doilea pasaj rutier din zona comerciala Băneasa, de pe DN 1 Bucureşti-Ploieşti, a fost inaugurat joi, în prezenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu şi a ministrului Transporturilor, Ludovic Orban.

1 afișare

Pasajul de la Băneasa a fost construit de compania portugheză Lena Engeharia E Construcoes, care a câştigat licitaţia pentru lărgirea şi modernizarea DN 1, între Aeroportul Băneasa şi Pasajul Otopeni, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a reziliat contractul încheiat iniţial cu firma Efklidis din Grecia, pentru întârzierea lucrărilor.

Primul pasaj rutier din zona comercială Băneasa a fost deschis circulaţiei în luna august, după ce a fost testat tot în prezenţa premierului Tăriceanu şi a ministrului Orban.

Contractul cu Lena a fost semnat în luna august a anului trecut şi are o valoare de 97,3 milioane lei.

Compania Naţională de Drumuri va emite până la sfârşitul săptămânii ordinul de începere a lucrărilor la al treilea pasaj subteran din zona Băneasa, proiectul urmând să fie finalizat în noiembrie 2008, a declarat, joi, directorul de investiţii al CNADNR, Marin Ionescu.

Pasajul va fi construit la intersecţia dintre bulevardele Ion Ionescu de la Brad, Aerogării şi şoseaua Bucuresti-Ploieşti

În prima fază, lucrările vor începe în subteran, urmând ca în primăvara anului viitor şantierul să se mute la suprafaţă, iar traficul să fie transferat pe trei rute ocolitoare.

Lucrările vor fi întrerupte pe perioada Summitului NATO, între 20 martie şi 10 aprilie 2008.

"Foarte curând vor începe lucrările de infrastructură pentru coloane. În mod normal pasajul va fi gata în noiembrie 2008", a spus Ionescu.

Scopul acestui proiect este fluidizarea traficului la intrarea în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici