Alianţa Chrysler - Fiat, aprobată de investitorii privaţi

Consiliile de supraveghere ale Chrsyler şi Fiat au mandatat conducerile executive să încheie o alianţă între cele două companii, iar operaţiunea depinde în prezent numai de condiţiile care vor fi impuse de guvernul american pentru acordarea de noi ajutoare concernului din Detroit, transmite Reuters.

19 afișări
Imaginea articolului Alianţa Chrysler - Fiat, aprobată de investitorii privaţi

Alianţa Chrysler - Fiat a fost aprobată de investitorii privaţi, companiile aşteaptă condiţiile SUA

Termenii finali ai acordului de alianţă, sau orice alt tip de înţelegere de parteneriat, depind de condiţiile impuse Chrysler de guvern pentru acordarea de noi ajutoare de stat, potrivit unor surse apropiate negocierilor.

Informaţiile apar cu două zile înainte ca preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, să anunţe noi programe de susţinere a industriei auto americane, şi la peste două luni după ce reprezentanţii Chrysler şi Fiat au început să evalueze propuneri de alianţă sau parteneriat şi au realizat planuri de afaceri pentru operaţiunile combinate.

Reprezentanţii Fiat s-au declarat sâmbătă optimişti şi consideră că pot ajunge la un acord cu Chrysler. La rândul lor, directorii companiei americane au spus că negociază cu uniunea sindicală United Auto Workers şi creditorii pentru a realiza reducerile de costuri impuse de guvern.

Chrysler a cerut Trezoreriei noi ajutoare de stat de cinci miliarde de dolari, peste cele patru miliarde primite la începutul anului, iar conducerea companiei, alături de reprezentanţii acţionarului majoritar, Cerberus Capital Management, susţin că fondurile suplimentare vor permite constructorului de automobile să devină din nou o afacere viabilă, pe cont propriu.

Obţinerea unui nou sprijin guvernamental este extrem de importantă pentru Chrsyler, pentru că acordul de alianţă cu Fiat nu include majorări de capital din fonduri private. Grupul italian a propus achiziţia unui pachet de 35% din acţiunile companiei americane, în schimbul brevetelor şi tehnologiei Fiat pentru maşini de clasă mică. Totodată, Fiat urmăreşte să-şi rezerve opţiunea de a majora participaţia la una majoritară, de 55%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici