Alocările pentru investiţii publice, peste 7% din PIB, după rectificare

Investiţiile publice programate în bugetul rectificat se ridică la 37,9 - 38 de miliarde lei, respectiv peste 7% din PIB, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

21 afișări
Imaginea articolului Alocările pentru investiţii publice, peste 7% din PIB, după rectificare

Alocările pentru investiţii publice, peste 7% din PIB, după rectificare (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Faptul că am ajustat cheltuielile reprezintă un act de responsabilitate. Dacă n-am fi făcut acest lucru, cum am fi putut finanţa deficite de 6-7% din PIB? Prin rectificare am urmărit şi menţinerea cheltuielilor cu investiţiile publice la peste 7% din PIB. 37,9 - 38 de miliarde lei vor rămâne alocaţi pentru investiţii", a spus Pogea.

Din totalul investiţiilor, 21,9 miliarde lei vor reprezenta resurse interne, 3,7 miliarde lei fonduri preaderare, 8,2 miliarde lei fonduri postaderare şi 4,1 miliarde lei proiecte cu finanţare rambursabilă.

El a reiterat că investiţiile publice vor rămâne principala prioritate a Guvernului.

Rectificarea a fost realizată pe un scenariu macroeconomic care prevede o creştere economică negativă de 4%, respectiv un PIB de 531,3 miliarde lei, un deficit de cont curent de 7,5% din PIB, un deflator al PIB de 9,9%, o inflaţie de 5,8%, 600.000 de şomeri şi un salariu mediu brut de 1.693 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici