Alro Slatina a prelungit cu încă trei ani facilitatea de credit sindicalizată de 150 de milioane de dolari deschisă la şapte bănci

Exim Banca Românească a coordonat prelungirea, până în anul 2026, a facilităţii de credit pentru capital de lucru în valoare de 150 de milioane de dolari pentru Alro Slatina (simbol bursier ALR), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa după capacitatea de producţie.

763 afișări
Imaginea articolului Alro Slatina a prelungit cu încă trei ani facilitatea de credit sindicalizată de 150 de milioane de dolari deschisă la şapte bănci

Sindicatul băncilor, format din Exim, Banca Comercială Română, OTP Bank România, CEC Bank, UniCredit Bank, Alpha Bank România şi Banca Transilvania, a fost consiliat juridic de Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen şi White & Case, în timp ce Alro a fost consiliat juridic de Simmons & Simmons şi Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners.

„ALRO a continuat să activeze într-un mediu economic foarte provocator, caracterizat prin costuri ridicate de producţie şi o cerere mai mică pentru unele produse din aluminiu. Cu toate acestea, am profitat de poziţia noastră puternică pe piaţa produselor din aluminiu cu valoare adăugată mare şi foarte mare, ne-am concentrat pe creşterea eficienţei operaţiunilor noastre şi pe reducerea costurilor şi am reuşit să ne menţinem poziţia la nivel international”, spune Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

În ultimii 20 de ani, Grupul ALRO a investit peste 885 de milioane de dolari în tehnologie de ultimă generaţie, în creşterea eficienţei operaţionale şi în programele de protecţie a mediului. Aceste investiţii au dus la diversificarea portofoliului de produse, cu accent pe aluminiu cu valoare adăugată mare şi foarte mare şi la reducerea amprenetei ecologice la nivelul întregului Grup.

„Prelungirea facilităţii de credit, sub coordonarea Exim Banca Românească şi cu un sindicat de instituţii financiare puternice, vine ca o confirmare a faptului că programul de dezvoltare pe termen lung al ALRO poate susţine continuitatea afacerii şi poziţia noastră la nivel internaţional. Dorim să ne exprimăm recunoştinţa faţă de echipele implicate în procesul de negociere, Exim Banca Românească, sindicatul băncilor şi casele de avocatură care au reprezentat toate părţile”, afirmă Genoveva Năstase, Director Financiar al companiei.

Alro Slatina are 1,1 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 54,2% de Vimetco Plc, în timp ce Paval Holding deţine 23,2% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea are 10,2%. Acţiunile ALR se tranzacţionează în scădere cu 2,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 11,8 mil. lei, arată datele BVB.

Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 2,24 mld. lei, în scădere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, respectiv o pierdere netă de 394 mil. lei, de la pierderi de 109,5 mil. lei în ianuarie-septem­brie 2022, conform datelor din raportul financiar trimestrial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici