Alternativa la băncile tradiţionale care cucereşte România. Compania a înregistrat o creştere de 400% în al doilea semestru din 2019

Fintech-ul britanic Revolut a depăşit pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creştere de 400% în a doua jumătate a anului 2019, potrivit unui comunicat remis miercuri MEDIAFAX.

2420 afișări
Imaginea articolului Alternativa la băncile tradiţionale care cucereşte România. Compania a înregistrat o creştere de 400% în al doilea semestru din 2019

Alternativa la băncile tradiţionale care cucereşte România. Serviciul a înregistrat o creştere de 400% în al doilea semestru din 2019

Astfel, România devine a doua cea mai mare piaţă pentru Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziţie şi în topul pieţelor cu cea mai rapidă creştere, urmată de Franţa, Polonia şi Irlanda.

Fintech-ul britanic a deschis, în medie, 3.300 de noi conturi zilnic în ultima jumătate de an.

Vârsta medie a utilizatorilor Revolut din România a crescut de la 32 la 34 de ani, iar cei mai mulţi provin din mediul urban, Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi fiind oraşele cu cei mai mulţi utilizatori.

De la lansarea Revolut pe piaţa locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacţii, cu o valoare totală ce depăşeşte 3,8 miliarde de euro.

Totodată, 62% dintre tranzacţii sunt efectuate în ţară, iar comercianţii preferaţi sunt Uber, Carrefour, Lagardère Travel Retail, McDonald’s şi Auchan.

În topul ţărilor unde utilizatorii Revolut plătesc cu cardul se numără Ungaria, Italia, Marea Britanie şi Germania.

Utilizatorii români folosesc Revolut şi pentru serviciul de tranzacţionare de acţiuni fără comisioane, care le oferă posibilitatea de a investi în acţiuni ale peste 300 de companii din Statele Unite ale Americii listate la New York Stock Exchange şi NASDAQ. Clienţii Metal, care beneficiază de această funcţionalitate, au investit până acum peste 12 milioane de euro în acţiuni cu ajutorul Revolut, iar companiile preferate au fost Tesla, Apple, Microsoft, Advanced Micro Devices, Amazon şi Facebook.

Compania mai spune că urmează să lanseze un produs special dedicat tinerilor, care le va permite adolescenţilor să îşi gestioneze mai bine banii, sub supravegherea părinţilor.

Revolut anunţă că se va lansa în curând şi pe noi pieţe cum ar fi Statele Unite ale Americii, Japonia şi Noua Zeelandă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
revolut,
apple,
tesla

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici