Analiza Limitless Agency: 75% dintre retailerii online vor să-şi extindă gamele de produse

100 afișări
Imaginea articolului Analiza Limitless Agency: 75% dintre retailerii online vor să-şi extindă gamele de produse

Bucureşti, 10 mai 2023 – Pe fondul inflaţiei ridicate, 75% dintre retailerii online din România au ca obiectiv principal de business extinderea gamelor de produse, pentru a răspunde nevoilor consumatorilor, pentru a satisface dorinţa pentru diversitate a clienţilor şi pentru a creşte vânzările, potrivit unei analize realizate de Limitless Agency, una dintre cele mai mari agenţii de marketing digital de pe piaţa locală.

Totodată, pentru a înregistra creşteri în business şi pentru a ţine pasul cu tendinţele din piaţă, afacerile din industria de ecommerce au în plan şi investiţii în automatizarea unor procese de business (10%), creşterea cotei de piaţă (7%) şi optimizarea strategiei şi a bugetelor de promovare (7%) până la finalul anului.

“Pe o piaţă care creşte într-un ritm accelerat, cum este cea de ecommerce, investiţiile continue în dezvoltarea propriului magazin online trebuie să fie preocuparea principală a oricărui antreprenor. Într-un context în care şi concurenţa este tot mai strânsă, iar consumatorii sunt tot mai exigenţi, pe lângă diversificarea gamei de produse şi implementarea unor automatizări care să simplifice procesul de lucru, retailerii online investesc tot mai mult în campanii de promovare online, în special Google Shopping Ads, Display Ads, Search Ads, dar şi Facebook Ads. La Limitless folosim tehnologii avansate pentru promovarea produselor, cu o rată de conversie ridicată şi o creştere rapidă a vânzărilor şi a profitului clienţilor”, declară Daniel Slăvenie, CEO & Partner Limitless Agency.

În acelaşi timp, potrivit analizei Limitless Agency, retailerii online semnalează câteva provocări principale la nivel de business, printre care scăderea numărului de comenzi şi vânzări slabe (30%), concurenţa mare (20%), probleme cu stocurile şi furnizorii (16%), lipsa de predictibilitate (11%) şi creşterea cheltuielilor (8%).

În plus, retailerii online raportează că piaţa de ecommerce se confruntă cu câteva probleme, în special concurenţă externă crescută şi piaţă suprasaturată (40%), dar şi practici neloiale, probleme privind livrările comenzilor şi lipsa de personal calificat.

Analiza Limitless Agency mai arată că jucătorii din piaţa de ecommerce se arată îngrijoraţi de inflaţia ridicată (35%), impredictibilitate în business (20%), creşterea taxelor şi instabilitatea fiscală (15%) şi asigurarea cashflow-ului (10%).

Totuşi, piaţa de ecommerce din România se află pe o tendinţă ascendentă, românii făcând achiziţii online de peste 180 de milioane de euro în primul trimestru, potrivit datelor Limitless Agency. În plus, potrivit INS, consumul privat a crescut accelerat, cu 7,3%, în martie 2023, susţinut de creşterea vânzărilor de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi de produse alimentare.

 

About Limitless Agency

With over 10 years of digital marketing expertise and results achieved for 2,500 companies, Limitless Agency offers a full range of advertising services - SEO, PPC, online campaign creation, strategy, implementation, and automated marketing. With a strong team of over 100 digital marketing experts, Limitless Agency creates impactful digital campaigns for companies in the fashion, home&deco, IT&C, pharma, DIY, and other industries, using advanced techniques and innovative methods to increase business profitability. The company manages budgets of 40 million euros annually and is a partner of Google, Meta, Tik Tok and Huawei Ads.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici