Angela Merkel face apel la dezvoltarea relaţiilor economice cu Azerbaidjan

Cancelarul german Angela Merkel a făcut sâmbătă apel la dezvoltarea relaţiilor economice cu Azerbaidjan, în special în sectorul energetic, în cadrul unei întrevedere cu preşedintele azer Ilham Aliyev la Baku, relatează site-ul agenţiei Dpa.

713 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel face apel la dezvoltarea relaţiilor economice cu Azerbaidjan

Angela Merkel face apel la dezvoltarea relaţiilor economice cu Azerbaidjan

Merkel a reiterat în repetate rânduri că Germani şi Uniunea Europenă intenţionează să îşi extindă piaţa de energie pentru a reduce dependenţa faţă de gazele naturale care sunt furnizate de Rusia.

Aliyev a arătat de asemenea interes pentru extinderea unui gazoduct către Europa,. Cei doi lideri au mai discutat despre situaţia drepturilor omului în Azerbaidjan.

Merkel a oferit asigurări că Germania va continua să susţină o soluţie politică pentru conflictul dintre Azerbaidjan şi Armenia privind regiunea muntoasă Nagorno-Karabah.

Cancelarul german se va întoarce la Berlin sâmbătă seara. Aceasta a efectuat un turneu diplomatic de trei zile în Georgia, Armenia şi Azerbaidjan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici