ANOFM caută 20 de dezvoltatori software pentru Franţa pe salarii de 35.000 euro brut/an

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat ieri că organizează un concurs prin care vrea să selecteze 20 de dezvoltatori software seniori, care urmează să fie angajaţi în companiile franceze ca urmare a unui parteneriat între guvernul român şi cel francez.

562 afișări
Imaginea articolului ANOFM caută 20 de dezvoltatori software pentru Franţa pe salarii de 35.000 euro brut/an

ANOFM caută 20 de dezvoltatori software pentru Franţa pe salarii de 35.000 euro brut/an

Candidaţii trebuie să cunoască limba franceză şi să fie specializaţi în tehnologiile WEB PHP şi Java.

"Solicitanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 28-35 de ani, cunoştinţe bune şi foarte bune de limba franceză şi o experienţă profesională de 4-5 ani. Salariul oferit este de 25.000-35.000 euro brut pe an (între 2.000 şi 3.000 de euro brut/lună - n. red.)", se arată în comunicatul ANOFM, instituţia care gestionează bugetele alocate de stat pentru şomaj şi care organizează cursuri de consiliere şi formare profesională pentru şomeri. Angajarea se face cu contracte pe durată nedeterminată, cu o perioadă de probă de două luni, care poate fi prelungită cu încă două luni.

La un salariu brut cuprins între 2.000 şi 3.000 de euro brut pe lună, taxele aferente pe care trebuie să le plătească un angajat în Fran­ţa sunt impozitul pe venit (30% din salariul brut) şi contribuţiile sociale (31,7%).

Cu alte cuvinte, salariul net pe care l-ar obţine românii care vor să se angajeze ca dezvoltatori de soft­ware pe o poziţie de senior în Franţa ar fi cuprinse între 760 şi 1.200 de euro, mult mai mici decât în România.

"Un dezvoltator software cu o experienţă de peste 5 ani în domeniu câştigă un salariu care începe de la minim 1.500 de euro net pe lună", spune Oana Datki, country manager al Consulteam, partenerul pe piaţa locală al gigantului cu activităţi în resurse umane Mercer, care realizează anual un studiu salarial pe piaţa locală.

CIteşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici