Anunţul premierului: Investiţii de 3,5 miliarde de euro pentru un mare complex energetic

  • Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în judeţul Gorj, că peste 3,5 miliarde de euro vor fi investiţi în Complexul Energetic Oltenia (CEO)
  • Proiectul de restructurare a complexului va fi trimis săptămâna viitoare către Comisia Europeană.
1343 afișări
Imaginea articolului Anunţul premierului: Investiţii de 3,5 miliarde de euro pentru un mare complex energetic

Anunţul premierului: Investiţii de 3,5 miliarde de euro pentru un mare complex energetic

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în judeţul Gorj, că peste 3,5 miliarde de euro vor fi investiţi în Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi că proiectul de restructurare a complexului va fi trimis săptămâna viitoare către Comisia Europeană.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în judeţul Gorj, că a avut ântâlniri cu conducerea CEO şi cu reprezentanţii sindicatelor.

„Săptămâna viitoare va fi transmis către Comisia Europeană planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. După cum bine ştiţi, Guvernul pe care îl conduc, cu aprobarea Comisiei Europene, a aprobat în primă fază un ajutor de salvare în valoare de 251 de milioane de euro, fără de care CEO ar fi fost într-o situaţie extrem de dificilă, deoarece nu avea capacitatea să suporte costurile pentru certificatele de CO2. Pasul următor este prezentarea către CE a unui plan extrem de ambiţios de restructurare, cu o valoare extrem de mare, de 3,54 miliarde euro. Finanţarea acestui program de restructurare urmând să se facă din veniturile companiei într-o sumă de aproximativ 1,5 miliarde euro, restul finanţărilor urmând să fie asigurate fie de la bugetul de stat, fie din fondul de modernizare care este administrat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta crede că programul de restructurare va garanta locurile de muncă pentru cei mai mulţi dintre angajaţi şi va oferi perspective de dezvoltare econimcă judeţului Gorj.

Premierul a spus că Guvernul va încerca, în discuţiile pe care le va avea cu reprezentanţii CE, să obţină aprobarea pentru planul de restructurare.

„Pe scurt, CEO are un viitor cert şi va beneficia de investiţii uriaşe de peste 3,5 miliarde de euro, pe care noi, ca Guvern, ne angajăm să le susţinem. De asemenea, ne angajăm în discuţiile care vor avea loc la nivelul Comisiei Europene să obţinem aprobarea CE pentru acest plan de restructurare”, a mai spus Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici