AOAR: Susţinem reducerea fiscalităţii, chiar şi gradual, nu şi creşterea salariilor pentru bugetari

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) a anunţat, luni, că susţine în continuare reducerea fiscalităţii, chiar şi gradual, ca o revenire la situaţia din 2010, când această măsură a fost anunţată ca fiind una temporară, dar nu este de acord cu creşterea salariilor în sectorul bugetar.

247 afișări
Imaginea articolului AOAR: Susţinem reducerea fiscalităţii, chiar şi gradual, nu şi creşterea salariilor pentru bugetari

AOAR: Susţinem reducerea fiscalităţii, chiar şi gradual, nu şi creşterea salariilor pentru bugetari (Imagine: Catalina Filip / Mediafax Foto)

Asociaţia nu susţine creşterea salariilor în sectorul bugetar din cauza legislaţiei stufoase care generează o birocraţie inutilă şi care consumă nejustificat resursele financiare ale companiilor.

De asemenea, asociaţia menţionează că firmele multinaţionale au fost avantajate până acum, deoarece ANAF a început abia în 2015 controlul preţurilor de transfer practicate de anumite companii internaţionale, în timp ce IMM-urile româneşti au făcut subiectul multor investigaţii.

AOAR îşi menţine cerinţa privind acceptarea consolidării fiscale pentru grupurile de firme româneşti, similar tratamentului aplicat companiilor multinaţionale, unele profitând din plin de acest avantaj, aşa cum rezultă din primele inspecţii ale ANAF în legatură cu tema preţurilor de transfer.

Simpla retorică bazată pe poziţiile formale deţinute, dublate de controverse politice sterile, nu face decât să creeze noi dificultăţi mediului de afaceri, ducând la creşterea neîncrederii în politicile economice promovate de Guvern şi Parlament, îngheţarea investiţiilor, reducerea numărului de locuri de muncă, stagnare economică şi teama pentru viitor, se mai arată în comunicatul AOAR.

Membrii AOAR susţin că România nu-şi poate permite menţinerea unei astfel de atmosfere, nocivă pentru mediul de afaceri, motiv pentru care cere forţelor politice să depăşească negocierea unor prevederi fiscale punctuale şi să propună României un Pact pentru Dezvoltarea Eonomică până în anul 2025 sau 2030.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici