Apartamentele din Bucureşti, mai scumpe decât cele din Amsterdam sau Bruxelles

Bucureştiul se află printre cele mai scumpe oraşe din lume în funcţie de preţul mediu al apartamentelor din zona centrală, capitala României depăşind Amsterdam, Milano, Bruxelles sau Berlin, potrivit site-ului Global Property Guide.com.

22 afișări
Imaginea articolului Apartamentele din Bucureşti, mai scumpe decât cele din Amsterdam sau Bruxelles

Apartamentele din Bucureşti, mai scumpe decât cele din Amsterdam sau Bruxelles (Imagine: Mediafax Foto)

Bucureştiul ocupă astfel poziţia 26 din 113 pieţe analizate la nivel mondial într-un studiu privind cele mai scumpe oraşe în funcţie de preţul locuinţelor, realizat pe baza datelor din 2008.

Preţul pe metru pătrat al unei locuinţe din centrul Bucureştiului ajunge la 3.935 euro, în timp ce la Amsterdam nu depăşeşte 3.530 euro, iar la Milano 3.511 euro. Un apartament cu o suprafaţă de 120 metri pătraţi costă în Bucureşti peste 470.000 de euro, faţă de aproape de 423.000 de euro în capitala Olandei şi 421.000 de euro în Milano.

Preţurile din Bucureşti sunt cu mult peste cele din capitalele din regiune, care ajung la aproape 3.900 de euro/mp în Bratislava, 3.460 de euro/mp în Praga, la circa 3.200 de euro/mp în Varşovia şi 2.200 euro în Budapesta.

Cele mai ieftine locuinţe sunt în Cairo, cu un preţ de 453 euro/mp, în timp ce cel mai ridicat preţ al apartamentelor din zona centrală este înregistrat în Monaco, unde cumpărătorul plăteşte peste 36.000 de euro pe metru pătrat.

Pe locul doi în clasament se află Moscova, unde un apartament de 120 de metri pătraţi, în centru, poate costa peste 1,9 milioane de euro, respectiv mai mult de 15.800 de euro pe metru pătrat.

Pe poziţiile următoare sunt Londra şi Tokyo, unde apartamentele costă până la 15.760 de euro pe metru pătrat, respectiv 13.665 euro pe metru pătrat.

Raportul analizează şi nivelul randamentelor obţinute de proprietari din închirierea locuinţelor.

La acest capitol, România se află în partea superioară a clasamentului, între statele care oferă printre cele mai ridicate randamente, cu un nivel de 5,54%. Cele mai mari niveluri sunt înregistrate în Chişinău - 14,17%, Cairo - 12% şi Jakarta -11,27%.

Investiţiile rezidenţiale generează cele mai reduse randamente în Andora, de 2,19%.

Citeşte şi:

Tranzacţiile imobiliare au scăzut cu 25% în ultimele patru luni din 2008

Băncile renunţă la testul de stres pentru creditele cu garanţii imobiliare

Vânzarea locuinţelor premium şi de lux nu mai aduce profit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici