Apple a dat în judecată HTC, producătorul telefoanelor Google

Apple a dat în judecată compania taiwaneză HTC, care produce telefoane inteligente cu touchscreen bazate pe software Google şi modelul Google Nexus One, acuzând-o că a încălcat 20 de brevete hardware şi software legate de iPhone.

31 afișări
Imaginea articolului Apple a dat în judecată HTC, producătorul telefoanelor Google

Apple a dat în judecată HTC, producătorul telefoanelor Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunea Apple în justiţie nu este îndreptată oficial împotriva Google, însă mulţi analişti o interpretează drept un atac la adresa liderului căutărilor pe internet, care a lansat la începutul acestui an smartphone-ul Nexus One, concurent direct al iPhone.

Apple a chemat HTC în instanţă atât la Comisia pentru Comerţ Internaţional (ITC) din Statele Unite, cât şi la un tribunal din Delaware, şi cere autorităţilor să interzică HTC să vândă, promoveze sau distribuie în Statele Unite produsele care ar încălca brevetele iPhone.

Plângerea depusă la ITC menţionează telefoanele HTC Hero, Dream şi myTouch, dar şi modelul Google Nexus One, printre produsele care încalcă brevete Apple. Toate aceste modele utilizează sistemul de operare Android dezvoltat de Google pentru telefoane mobile.

"Nu suntem parte în acest proces. Totuşi, susţinem sistemul de operare Android şi pe partenerii care ne-au ajutat să-l dezvoltăm", a declarat un reprezentant al Google.

HTC a anunţat că analizează acuzaţiile aduse de Apple.

"HTC pune la mare preţ brevetele şi alpicarea lor, dar este hotărâtă să-şi apere propriile inovaţii din domeniul tehnologiei", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei taiwaneze, Keith Nowak.

Într-un comunicat publicat miercuri pe bursa de la Taipei, HTC a adăugat că nu a avut încă ocazia să deruleze investigaţii cu privire la procesul intentat de Apple.

"Până când vom avea această oportunitate, nu putem comenta în privinţa validităţii acuzaţiilor îndreptate împotriva HTC", a arătat compania.

Într-un anunţ separat, HTC subliniază că rezultatele financiare din primul trimestru nu vor fi afectate de procesul cu Apple.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici