Aproape 100 de companii au solicitat AVAS ajutoare de stat

Aproape 100 de companii au solicitat Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ajutoare de stat sub diferite forme, în contextul crizei economice, a declarat, marţi, preşedintele instituţiei, Mircea Ursache.

15 afișări
Imaginea articolului Aproape 100 de companii au solicitat AVAS ajutoare de stat

Aproape 100 de companii au solicitat AVAS ajutoare de stat (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Avem aproape 100 de societăţi care ne solicită, sub o formă sau alta, ajutoare de stat", a spus Ursache.

El a afirmat că multe dintre acestea sunt în incapacitatea de a mai plăti salariile şi furnizorii începând din septembrie 2008, urmare a crizei financiare.

Ursache a adăugat că în momentul de faţă instituţia are circa 3.700 de companii în monitorizare post-privatizare, cu perioada scadentă 2014, iar majoritatea sunt beneficiare de forme de ajutoare de stat sub diferite forme sau ordine comune prin care le-au fost acordate facilităţi.

AVAS a iniţiat şi are în derulare mai multe iniţiative pentru acordarea de ajutoare de stat prin diferite scheme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici