Aspire – Succesul Românesc cu influenţe de la Harvard. Cum poţi deveni membru al comunităţii Aspire, care sunt beneficiile şi ce oportunităţi poţi avea

422 afișări
Imaginea articolului Aspire – Succesul Românesc cu influenţe de la Harvard. Cum poţi deveni membru al comunităţii Aspire, care sunt beneficiile şi ce oportunităţi poţi avea

Aspire – Succesul Românesc cu influenţe de la Harvard. Cum poţi deveni membru al comunităţii Aspire, care sunt beneficiile şi ce oportunităţi poţi avea

• Ce este Aspire?

Aspire este o asociaţie non-guvernamentală care organizează evenimente educaţionale. Aceasta a fost fondată acum 10 ani de către 5 absolvenţi de la universităţi Ivy League şi este singura academie din Europa de Est la care predau profesori de la Harvard şi Stanford. Misiunea Aspire este de a descoperi, dezvolta şi conecta tineri care ies în evidenţă în domeniile în care sunt implicaţi. Prin programe de leadership, antreprenoriat şi dezvoltare personală, sortate în trei categorii: Aspire High School, Aspire Academy, Aspire Professionals, organizaţia şi-a sprijinit cei peste 1000 de absolvenţi să-şi găsească adevăratele obiective în viaţă şi să-şi folosească abilităţile pentru a aduce o schimbare pozitivă în comunităţile lor.

• Ce valori fac comunitatea Aspire să fie de succes?

CONTINUĂ SĂ CREŞTI

Fii introspectiv şi provoacă status quo-ul. Angajează-te să te dezvoltaţi personal şi profesional în mod continuu.

ADU-ŢI IMPACTUL ÎN COMUNITATEA TA

Contribuie pozitiv în comunitatea ta prin implicarea în proiecte sociale sau pornind o afacere sustenabilă. Gândeşte pe termen lung, dar începe să acţionezi acum. Stabileşte-ţi obiective clare şi începe să lucrezi la ele în prezent. Gândeşte-te la ce te-ar face mândru peste ani, când te vei uita în retrospectivă.

EXCELENŢA ESTE OBLIGATORIE

Selectăm participanţi foarte motivaţi şi diverşi care se remarcă în comunităţile lor. În calitate de absolvent al programelor noastre, devii un ambasador pentru Aspire, aşa că ne aşteptăm să confirmi rezultatele avute şi pe viitor, la cele mai înalte standarde.

ASPIRE ESTE O CĂLĂTORIE PENTRU TOATĂ VIAŢA

Oferim oportunităţi care depăşesc cu mult programele noastre de vară şi ne angajăm să vă sprijinim în toate etapele vieţii.

• Ce profesori şi speakeri fac programele Aspire speciale?

Deşi invitaţii la programele Aspire se pot schimba de la an la an, unii dintre speakerii care şi-au lăsat amprenta asupra noastră se numără:

► Steve Jarding- educator american, fost profesor la Harvard Kennedy School, un expert în comunicare şi un consultant politic internaţional. De-a lungul carierei sale de 40 de ani, Jarding a consiliat preşedinţi, prim-miniştri, membri ai Parlamentului, membri ai Congresului, primari, guvernatori, consilii de administraţie corporative, directori executivi şi mulţi alţii cu privire la comunicare, campanii politice şi strategie de mesaje în peste 40 de ţări din întreaga lume. În 1996, revista Roll Call l-a selectat pe lista scurtă dintre cei „50 cei mai influenţi oameni politici din Washington”.

► Sam Potolicchio- numit unul dintre „Cei mai buni profesori ai Americii” de către Princeton Review, viitorul lider al învăţământului superior american de către Asociaţia colegiilor şi universităţilor şi câştigător al premiului OZY Educator, ca unul dintre cei şase educatori americani remarcabili. Potolicchio este preşedinte al Forumului pentru Pregătirea Liderilor Globali şi profesor universitar distins, preşedinte de departament şi prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Academiei Prezidenţiale Ruse de Economie Naţională şi Administraţie Publică.

► Luciana Herman- lector de politici publice la Universitatea Stanford. Anterior, ea a predat cursuri de scris şi retorică politică la Universitatea Harvard şi la Universitatea din California, Berkeley. Pe lângă scrisul politic şi vorbitul în public, interesele ei academice includ retorica politică americană, formarea rasială şi politica de imigrare. În urma lucrărilor la Capitol Hill în domeniul politicii apei, dr. Herman şi-a obţinut doctoratul în limba engleză la Universitatea din California, Berkeley.

► Anastasia Soare- cunoscută ca Regina Sprâncenelor, este o imagine a industriei frumuseţii şi fondatoarea brandului Anastasiei Beverly Hills. Motivaţia sa acerbă şi spiritul antreprenorial au determinat-o să creeze unul dintre cele mai respectate mărci de frumuseţe. În ultimele două decenii, Soare a depăşit graniţele şi a stabilit standarde în industrie, nu numai pentru sprâncene, o categorie pe care a revoluţionat-o, ci în toate aspectele industriei de frumuseţe şi cosmetică.

► Sorana Pascariu- antrenor, autoare si expert in potenţial uman. Ea a început pe drumul unei cariere tipice: o perioadă în finanţe, apoi o şcoală de afaceri şi o încercare de antreprenoriat în tehnologie. Cu toate acestea, după ce a trecut printr-o perioadă dificilă, Sorana şi-a schimbat viaţa prin meditaţie şi terapie. De atunci, ea şi-a dedicat viaţa înţelegerii potenţialului uman. Călătoria ei a condus-o să înfiinţeze Mindset for Mars, un podcast care explorează cele mai mari provocări ale secolului 21. Anterior,

Sorana a fondat şi Project Fully Human, KINDS.tv şi Conversion Network şi a devenit speaker la evenimente TEDx.

• Ce exemple de persoane fac parte din comunitatea Aspire?

Aspire înseamnă oameni excepţionali, lideri ai comunităţii din care fac parte, cu o motivaţie puternică de a-şi transforma potenţialul în impact pozitiv asupra lumii. Dintre toţi absolvenţii noştri, fiecare dintre ei având un profil special şi un rol aparte în comunitatea Aspire, acestea sunt doar câteva exemple semnificative:

► Bianca Florea este o alumnă de succes Aspire care a absolvit Aspire High School în 2014. Ea deţine o diplomă de licenţă şi mastere de la Sciences Po Paris şi de la Facultatea de Drept din Sorbona, precum şi o diplomă de licenţă de la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. Pe lângă o carieră de succes în drept, ca avocat al baroului din Bucureşti, Bianca este şi antreprenor, lucrând la un startup de tehnologie legală.

► Bogdan Topîrceanu face parte din generaţia Aspire Academy 2012. Are un doctorat în arte vizuale şi, în prezent, predă arte la Avenor International College şi Rubik School. În afară de aceasta, îşi dezvoltă propriul startup, ArtLink, o soluţie AR pentru sectorul artelor şi culturii.

► Daniel Iacob este un absolvent Aspire Academy 2012. S-a remarcat ca producător de film şi antreprenor media de top, cu activităţi de business care vizează dezvoltarea, producţia şi distribuţia de lungmetraje pe piaţa internă şi internaţională. Este cunoscut pentru producţia şi distribuţia filmelor #Sefie 69 şi Oh, Ramona pe care a reuşit să le vândă cu succes în peste 190 de ţări.

► Nomin Jargalsaikhan este femeia care a devenit primul antrenor de carieră şi dezvoltare profesională certificat internaţional din Mongolia, pionier al unei noi industrii în ţara ei natală. Face parte din generaţia Aspire Professionals 2018 şi a absolvit Universitatea din Warwick cu un master în dezvoltarea carierei şi studii de coaching ca bursier Chevening. Ea îşi împarte timpul între Moscova, Rusia şi Ulaanbaatar, Mongolia. Lucrează cu directori generali şi manageri dintr-o varietate de companii multinaţionale pentru a-i ajuta să se dezvolte profesional şi să-şi atingă obiectivele.

• Cum poţi deveni membru al comunităţii Aspire?

În fiecare început de an, Aspire recrutează o nouă generaţie de lideri, în trei faze: înscrierea pe bază de recomandare, faza timpurie (early phase) şi cea normală (regular phase), la una dintre cele trei categorii: cea pentru elevii de liceu, de facultate sau pentru tinerii profesionişti.
Participarea la programele de vară presupune o experienţă de câteva zile în Poiana Braşov, marcată de conferinţe şi cursuri în domenii cum ar fi leadership, dezvoltare personală (gândire critică, design thinking), academic guidance (în special pentru elevii de liceu) şi de activităţi în vederea networkingului.

• De ce oportunităţi poţi beneficia ca absolvent Aspire?

Experienţa de membru al Aspire nu se rezumă la programele de vară, ci continuă cu multe alte evenimente şi deschide multe alte uşi pe parcursul întregii vieţi.

Weekendul Global este un eveniment de două zile conceput pentru comunitatea Aspire, care are loc în fiecare an. Scopul său este de a încuraja oamenii din diferite domenii, vârste şi generaţii Aspire să descopere noi perspective, atât personale, cât şi profesionale şi să le ofere acestora o oportunitate de networking sigură. În 2021, el a avut loc în Bruxelles şi a avut nu mai puţin de 62 de participanţi.

Balul anual de Crăciun este o petrecere plină de farmec în care dragii noştri absolvenţi şi perechile lor se reunesc pentru a sărbători succesul pe care Aspire l-a atins de-a lungul anului, dar şi pentru a se reconecta cu vechii prieteni din generaţia lor sau pentru a-şi dezvolta şi mai mult cercul de cunoscuţi sau colaboratori. Primul nostru eveniment de acest gen a avut loc în 2013 şi de atunci balul s-a organizat în fiecare an.

Comunitatea Aspire rămâne conectată şi în mediul online, prin grupuri sau pagini pe reţele de socializare precum LinkedIn, Facebook, Instagram sau chiar TikTok. Aici, membrii comunităţii împărtăşesc noutăţi, oportunităţi în ceea ce priveşte implicarea în diverse proiecte, dezvoltarea parteneriatelor sau recrutările pentru diferite joburi şi multe altele.

Absolvenţii Aspire sunt mereu încurajaţi să aducă propria contribuţie în organizaţia noastră, putând fi parte din echipa de organizare a evenimentelor, în cadrul fiecărui departament: finanţe, recrutare, marketing sau logistică şi comunitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici