Audi opreşte producţia şase zile, la două fabrici

Constructorul german de automobile Audi, subsidiară a grupului Volkswagen (VW), va opri între 20 şi 27 februarie activitatea la cele mai importante două fabrici ale sale, reducând astfel producţia cu 12.000 de unităţi.

22 afișări
Imaginea articolului Audi opreşte producţia şase zile, la două fabrici

Audi opreşte producţia şase zile, la două fabrici

Măsura va afecta aproximativ 25.000 de angajaţi ai uzinelor de la Ingolstadt şi Neckarsulm.

Potrivit unui acord încheiat cu sindicatele, statul va asigura, în această perioadă, salariile angajaţilor.

Şeful departamentului de producţie al Audi, Frank Dreves, consideră că strategia de dezvoltare a companiei nu va fi afectată de reducerea producţiei.

Compania a vândut anul trecut aproximativ un milion de automobile.

Acţionarul principal al Audi, VW, va raporta o creştere a vânzărilor şi a veniturilor în 2008, comparativ cu anul anterior, a declarat cotidianului german Boersen-Zeitung directorul financiar al VW, Hans Dieter Poetsch.

El a avertizat, însă, că în primul semestru al acestui an cel mai mare constructor auto din Europa ar putea trece pe pierderi.

Oficialul a estimat că cererea pe piaţa auto mondială se va reduce cu 15% în 2009.

VW a avut în 2007 un profit operaţional de 6,1 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici