#TrebuieSaRepornimBusinessul  Aurelian Dochia, analist economic: ”Măsurile luate de Guvern sunt insuficiente. Avem nevoie de un program de investiţii publice”

  • Măsurile luate de Guvern până acum sunt insuficiente pentru supravieţuirea economiei
  • Singura soluţie de supravieţuire economică este demararea unui program de investiţii publice de către Guvern
  • Trebuie să renunţăm la măsurile comuniste de creştere a veniturilor populaţiei peste creşterea economiei
342 afișări
Imaginea articolului Aurelian Dochia, analist economic: ”Măsurile luate de Guvern sunt insuficiente. Avem nevoie de un program de investiţii publice”

Trebuie să repornim business-ul | Aurelian Dochia, analist economic: ”Măsurile luate de Guvern sunt insuficiente. Avem nevoie de un program de investiţii publice”

 „Demararea unui vast program de investiţii publice constituie cel mai eficace instrument aflat la dispoziţia Guvernului pentru relansarea economiei”, este convingerea analistului economic, Aurelian Dochia. Alături de aceasta, există şi alte direcţii de care ar trebui să ţină cont Guvernul.

Măsurile luate în acest sens, urmăresc protecţia forţei de muncă, asigurarea supravieţuirii financiare a firmelor şi asigurarea contribuţiei activităţii din sectoarele vitale ale economiei.

În niciuna dintre aceste 3 direcţii, măsurile luate nu vor fi suficiente şi vor apărea disfuncţii şi riscuri, cu atât mai serioase, cu cât criza se prelungeşte.

Un program de investiţii publice ar putea absorbii o mare parte din forţa de muncă care va ajunge în şomaj.

În al treilea rând, Guvernul trebuie să se îngrijească de asigurarea finanţării acestor programe de rezervare şi de investiţii.

La nivelul Uniunii Europene se discută soluţii de finanţare ca răspuns la criză şi România trebuie să se asigure că are acces la aceste programe.

Trebuie să asigurăm şi resurse interne pentru finanţare şi asta înseamnă, printre altele, să renunţăm la măsurile comuniste de creştere a veniturilor populaţiei peste creşterea economiei”,  a declarat Aurelian Dochia, analist economic.

Aurelian Dochia explică că dincolo de supravieţuirea imediată, inventivitatea şi flexibilitatea de care va da dovadă fiecare firmă va face selecţia între cei care vor supravieţui şi cei ce vor falimenta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici